- hirdetés -

Nagyszabású meghívásos versenyen vettek részt az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) aerobik szakosztályának versenyzői a hét végén Budapesten.

A Vasas SC edzője, Dóczi Dorka szervezte ezt a mostani versenyt kifejezetten azzal a céllal, hogy  a versenyzők azokban a kategóriákban is meg tudják mutatni magukat, amelyekben még nem versenyeznek. Az ország minden pontjáról, mintegy háromszáz versenyző, 186 egység érkezett a Folyondár utcába, ahol kiváló körülmények között, a Magyar Kupán használatos sportpadlón adhatták elő a koreográfiákat. Az óvodásoktól a felnőttekig, challenge, basic, step, sportaerobik kategóriákban mérethették meg magukat.

Az OKKSZK-t tizennégy versenyző képviselte. A kovácsháziak challenge csapatban indultak. Volt öt egyéni versenyző, páros, és trió. A versenyen arany-, ezüst-, bronzminősítést szerezhettek az arra érdemesek.
– Párosban hoztunk egy arany minősítést, Kappán Dorina és Nagy Noémi révén – kezdi az eredmények sorolását a csapat vezetője, Zsigáné Mezei Beáta. Ezüst minősítést kapott Kiss Ptrícia (egyéni, UP 2, basic), Nagy Dominika (felnőtt, basic). Bronzot kapott Kappán Dorina, Nagy Noémi, Magura Borbála, Szekerczés Viktória(mind UP 2, egyéni, basic), a triónk ( Kiss Patrícia, Nagy Noémi, Kappán Dorina), valamint a challenge csapat, Grestyák Eszter, Csifári Csenge, Ambrózi Vanda, Szellelki Zita, Ale Fruzsina – összegez Betti.

Az orosházi kontingens, immáron érmekkel a nyakban (Fotó: OKKSZK)

Nagyszerű felkészülési lehetőség volt ez a lányok számára az április 7-8-i Magyar Kupa forduló előtt. Felszabadultabban, kevésbé izgulva, magukat kívülről jobban látva adhatták elő gyakorlataikat. Olyanok is voltak, akik számára az angyalföldi verseny debütálást jelentett.

Edzőjük elégedett volt a látottakkal. Zsigáné Mezei Beátát egy kis esélylatolgatásra is megkértük a hétvégi kupa fordulót illetően.
– A Magyar Kupán csak a trió és négy egyéni indulónk lesz. Az UP 2 mezőnye nagy és erős. Szeretném, ha a versenyzőim az első tizenötben benn lennének. A felnőtt egyéniben induló Nagy Dominikától dobogó közeli eredmény várok, csakúgy, mint a triótól. Ez utóbbi a Folyondár utcában mutatkozott be, ennek ellenére úgy érzem ők is dobogó közeli eredményre képesek – zárja az edző.

A hét végi Magyar Kupa versenyről lehetőség szerint szintén beszámolunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.