- hirdetés -

Húsvét szombatján rendezték a karatésok knock down diákolimpiájának országos döntőjét. A váci eseményen, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Körből (OKKSZK) huszonegy karatéka és négy, a klubhoz kötődő versenybíró vett részt, shihan Zsiga Zsolt vezetésével.

A diákolimpia országos döntőjén több, mint ötven klub, mintegy háromszáz fiatal harcosa lépett tatamira, küzdelemben és kata-ban mérve össze tudásukat. A gyermek III-as kategóriától, a juniorokig, 6-18 éves korig versenyeztek. Az OKKSZK versenyzői három arany-, négy bronzérmet és egy negyedik hehezést szereztek a Dunakanyarban.

Az aranyérmeseink: Boros Ádám(küzdelem), Fábián Lara(kata) és Zima Dávid (kata). Harmadik helyezettek: Boros Ádám (kata), Fábián Tamás (kata), Kovács Módis Belián (küzdelem) és Farkas István (küzdelem). Az érmek mellett egy nagyon értékes negyedik hellyel gazdagította az orosházi sikerkollekciót küzdelemben Melis Csaba.

Eredményesek voltak az orosházi karatésok a diákolimpia váci döntőjén is ( Fotó: OKKSZK)

A Vácra utazó orosházi küldöttség és egyben a klub vezetőjét, shihan Zsiga Zsoltot kértük, értékelje a fiatalok szereplését.
– Elégedett is vagyok, meg nem is. Elutazás előtt öt orosházi aranyérmet, illetve néhány ezüstöt is vártam a gyerekektől, ugyanakkor látva az országos diákolimpiai döntőre összegyűlt mezőnyt, nagyon büszkének kell lennem a tanítványokra. Egy ilyen nagy, és ilyen erős mezőnyben ez a mostani szép szereplés volt. Külön öröm számomra, és a klub sportdiplomáciai erősödését mutatja, hogy négy versenybírónk – sensei Gottfried Sándor, sampai Olasz Attila, sampai Wágner Zsolt, és sampai Zsiga Bence – is közreműködhetett a váci eseményen – mondta el a mester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.