- hirdetés -

A legjobb női birkózókkal készülhetett egy népes, Japánban rendezett nemzetközi edzőtáborban Szél Anna.

A világ egyik legnépesebb és legerősebb nemzetközi edzőtáborában vett részt március végén, Japánban az Orosházi Spartacus kiválósága, Szél Anna. A kadet Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes versenyző a szintén az utánpótlás-válogatottban szereplő, kecskeméti színeket képviselő Bognár Erikával és edzőjével, Ritter Dilettával utazott. A válogatott edző elmondása szerint közel kétszáz birkózó tréningezett együtt, köztük mintegy ötven olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érmes klasszis.

Közel kétszáz birkózó csatlakozott a nemzetközi edzőtáborhoz (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

Anna elmondta, utazásuk célja leginkább az volt, hogy megismerjék a japán birkózók sajátos edzéskultúráját, ami jelentősen eltér az Európában megszokottól.
– Boldogság, csodálatosság és fanatizmus jellemezte a japán utat. Tökéletes volt tapasztalatszerzéshez, hiszen most a japán női birkózók vannak a világ csúcsán, így egyértelmű, hogy tőlük lehet a leginkább megfogadni a tanácsokat – tette hozzá.

Az UWW (United World Wrestling) tervei között az októberi, Budapesten rendezett világbajnokság előtti hasonló, Magyarországra tervezett összetartás szerepel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.