- hirdetés -

Megkezdődött a versenyszezon a technikai sportokban is. Zanócz Noel, a Husqvarna Maurer-Gép Racing team csapat versenyzője a 85 ccm-es husqvarna motorral versenyez az idei évben. Az orosházi fiatal idei első versenyén a dobogó tetejére állt Szlovéniában.

Zanócz Noel, a tíz esztendős orosházi motocross-versenyző számára a Húsvét jelentette az idei év első versenyét. Nagyszombat napján a horvátországi Zabokon városában komoly esőzések miatt a sáros pálya alkalmatlannak bizonyult a verseny megrendezésére, így csak az időmérő edzéseket tartották meg, ahol az orosházi versenyző a 2. legjobb idővel zárt.

Zanócz Noel a dobogó tetején (Fotó: Család)

Vasárnap Szlovéniában, Brezicében állt rajthoz. Az időjárás itt sem volt kegyes a versenyzőkhöz, csupán öten tudták teljesíteni az időmérőket.

– Később kisütött a nap és javult a pálya állapota, teljes létszámban rajtoltunk. Másodikként fordultam, majd átvettem a vezetést, amit sajnos az utolsó körökben nem tudtam megtartani, így második lettem. A következő futamban a futam közepén az ellenfelem hibázott, amit kihasználva az első helyre kerültem és a gyorsabb köridőknek köszönhetően megnyertem a futamot. A nap végen a dobogó legfelső fokára állhattam. A szlovénok világbajnokával, Tim Gajserrel is kezet foghattam emlékezett vissza a vasárnapi versenyre Zanócz Noel.

Noel elmondta még, hogy a következő hétvégén, április 7-én Esztergomban a magyar Országos Bajnokságon vesz részt, vasárnap pedig Ausztriában versenyez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.