- hirdetés -

A havazás miatt elhalasztott 19. forduló mérkőzéseit pótolták a csapatok a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. A Rákóczi idegenben lépett pályára és vereséget szenvedett, de ennek ellenére kiharcolta a felsőházi rájátszás jogát.

– Az alapszakasz utolsó mérkőzése következik és még él a remény, hogy az élmezőnyben végezzünk. Ehhez egy taktikus és főleg eredményes játékra lesz szükségünk. Mindent megteszünk, de látjuk, hogy nem lesz könnyű, hiszen egy jó csapathoz látogatunk – nyilatkozott a mérkőzés előtti napon Gyimesi András edző.

Sajnos a szakember érzései beigazolódtak, a Körösladány megoldhatatlan feladat elé állította a telepi védőket.

Körösladány MSK–Rákóczi Vasas SE   5–0    (3–0)

Körösladány, 300 néző. V.: Barta Tibor (Petrovszki Gy., Petrovszki P.)

Körösladány: Nagy B. – Zsömbörgi (Farkasinszki), Ruzsa, Paulik, Zsíros (Kristóf) – Knyihár (Laksteter), Zelenyánszki – Kéki (Kovács F.), Hajdu, Takács – Burai.
Edző: Fodor Sándor.

Rákóczi Vasas: Tóth K. – Kiss Z., Németh, Vili, Sajti – Bogár, Dudás (Lunczner) – Egry, Márki, Kolozsvári J. – Mazán.
Edző: Gyimesi András.

A dobogóra pályázó Körösladány egy félidő alatt bedarálta a Rákóczit. A 9. percben Ruzsa 11-esből szerzett vezetést, 1-0. A 21. percben Kéki volt eredményes, 2-0. A félidei háromgólos hazai vezetést Zsömbörgi állította be, 3-0. A második játékrészben tovább növelte előnyét a Ladány. A 73. percben Paulik szerzett újabb találatot, a 75. percben Kovács F. állította be a végeredményt, 5-0.

Gyimesi András: Gratulálok a hazai csapatnak, ugyanakkor saját játélkosaimnak is, mert csere nélkül küzdötték végig a mérkőzést.

A Rákóczi súlyos veresége ellenére is az éves teljesítménye alapján kiharcolta a 6. helyet, amivel a felsőházi rájátszásban folytatja a pontgyűjtést.

A Rákóczira a héten kettős erőpróba vár, április 4-én a Békés Megyei Kupa 2. fordulójában Gádoroson lép pályára 17 órakor, majd április 7-én, a listavezető Méhkeréket fogadja bajnoki mérkőzésen 16 óra 30 perces kezdettel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.