- hirdetés -

Az alapszakasz utolsó körét rendezték szombaton a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban.  Az OMTK-ULE hazai környezetben győzte le a Mezőkovácsháza gárdáját.

A találkozó előtt Czollner Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy az ellenfél gólerős támadófutballt játszik, ezért szervezett védekezésre is szükség lesz a három pont megszerzése érdekében. A szakember vélekedése beigazolódott, hiszen idegenben ismét szereztek a kovácsháziak két gólt, viszont közben nem stabilizálták saját védelmüket, így az ULE egy félidő alatt eldöntötte a mérkőzést.

Orosházi MTK-ULE 1913 – Mezőkovácsházi TE 5–2 (4–0)

Orosháza, műfüves pálya, 110 néző. V.: Krisán János (Vrbovszki Pál, Ollé Péter)

Orosháza: Marunák – Futaki, Deli (Dobi), Mucsi (Kiss G.), Kasza, Barna (Pardi), Szabó N., Simon, Lestyán (Pelle), Sindel, Fejes (Lövei).
Edző: Czollner Gábor.

Mezőkovácsháza: Hargel – Holecz, Csatlós, Farkas, Marofka, Prókai, Mittnacht, Bíró (Megyeri), Mag, Sódar, Tanner.
Játékos-edző: Balázs József.

Gólszerzők: Sindel (8., 28., 48.), Simon (18., 35.) ill. Mittnacht (64.), Sódar (69).

Nagy nyomás alatt tartotta ellenfelét az ULE az első félidőben és 35 perc alatt négyszer vették be a kovácsháziak hálóját. A 8. percben Simon indítását értékesítette magabiztosan Sindel, 1-0. A 18. percben a Futaki-Simon összjáték után Simon lőtt 20 méterről a kapuba, 2-0. A 28. percben Barna mélységi passzával Lestyán robogott le az alapvonalig, majd visszagurított labdáját Sindel értékesítette, 3-0. A 35. percben Simon-Kasza kényszerítője után Simon a kapust is kicselezve gurított a hálóba, 4-0.

Remek összjáték jellemezte a hazaiak játékát, így joggal örülhettek a góloknak (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Félidő után, a 48. percben Kasza remek passzal szolgálta ki Sindelt, a fiatal csatár a kapust kicselezve szerezte meg a mérkőzésen a harmadik gólját, 5-0. Ezután visszavett a tempóból az ULE, így a vendégek kétszer is kozmetikázhatták az eredményt. A 64. percben egy előrevágott labdával Mittnacht iramodott kapura és lőtt a hálóba, 5-1. A 69. percben szöglet után az üresen maradt Sódar fejelt a kapuba, 5-2.

Czollner Gábor: Az első félidőben minden energiánkat mozgósítottuk, hogy minél nagyobb előnyre tegyünk szert, ennek sajnos a második félidőben láttuk a kárát. Egy órán keresztül azt kaptam a fiúktól, amit elvártam.

Az OMTK-ULE 1913 csapata továbbra is a 2. helyen áll a tabellán. A következő fordulóban elkezdődik a rájátszás időszaka. A sors szeszélye folytán csapatunk ismét a Mezőkovácsházával küzd meg a pontokért, de ezúttal idegenben.

Az ULE csapatára a héten kupafeladat is vár, a Békés Megyei Kupában szerdán 17 órakor fogadja a Jamina SE-t.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.