- hirdetés -

Kampánykörútja utolsó állomásaként érkezett Orosházára március 29-én Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Arra kérte a választókat, szavazzanak a legesélyesebb ellenzéki jelöltre, Füvesi Sándorra. Mint mondta, a változás érdekében az ördöggel is cimborálnának, de nincs együttműködés a Jobbikkal, bár ez nem rajtuk múlt.

A Petőfi Művelődési Központban tartott fórum előtt válaszolt kérdéseinkre Karácsony Gergely, aki erős kijelentéseket tett, de határozott választ adott a Jobbik-MSZP-PM együttműködésre, ill. az orosházi jelölt esetleges visszalépésre vonatkozóan. –Mi az MSZP-Párbeszéd szövetsége mindenre nyitottak vagyunk, ami előrébb viszi az ügyet, de csak olyanokkal tudunk együttműködni, akik szintén együtt akarnak működni velünk. A Jobbik elnöke kizárta ezt az együttműködést. Mi ezt tiszteletben tartva arra kérjük az embereket, hogy a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazzanak, Füvesi Sándorra, aki méltó az ő bizalmukra. Ő egy olyan politikus, aki nem váltja az elveit kampányról kampányra, szemben azokkal a pártokkal, akik most európai kultúremberként viselkednek, de korábban mást is láttunk tőlük – fogalmazott a baloldali miniszterelnök-jelölt. Arra a felvetésre pedig, hogy a napokban felröppent orosházi hírek – hogy Szabó Ervin autóját látták az MSZP irodánál – szerint igenis van egyeztetés a helyi jobbikos jelölt és az orosházi szocialisták között, határozott kijelentést tett Karácsony Gergely. – Mi az ördöggel is cimborálnánk annak érdekében, hogy legyen változás, de az ördög nem ereszkedett le a mi szintünkre – mondta, ezzel elutasítva, hogy Füvesi visszalépne dr. Szabó Ervin javára az április 8-i választáson.

Füvesi Sándor magabiztos – nem lesz visszalépés (Fotó: Rosta Tibor)

A zsúfolásig megtelt színházteremben a fórum vendége Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője a jelenlegi kormánypárt leváltása mellett kampányolt. A liberális politikus egy szabad, európai és demokratikus Magyarországot vizionált.

Füvesi Sándor az MSZP-Párbeszéd orosházi országgyűlési képviselőjelöltje megjegyezte: a megjelentek számából ítélve a legesélyesebb jelölt kiléte a körzetben eldőlt. – Új köztársaságot, újra jogállamiságot, demokráciát, sőt szociáldemokráciát; a fékek és ellensúlyok rendszerét; valódi jogosítványokkal felvértezett alkotmánybíróságot; ténylegesen független ügyészséget; független igazságszolgáltatást; egy normális, élhető és szabad Magyarországot kívánunk, ahol jó családot alapítani, gyermeket nemzeni és felnevelni. És aztán megtanítani az utánunk jövő generációnak, hogy ne legyenek restek megtanítani ezeket a jogokat, ha egy zsarnok diktatúrát épít az országban – fogalmazott kampánybeszédében Füvesi Sándor.

Karácsony Gergely a korábban felvetett, de azóta meghiúsult koordinációkra is utalt kampánybeszédében: Nem cél, hanem eszköz (Fotó: Rosta Tibor)

Karácsony Gergelyt vastapssal fogadta a közönség. – Egy dolgot kérek kölcsön Önöktől, ami valójában itt marad. Adják Magyarországnak kölcsön a nevüket, hogy legyen Magyarország egy békés Magyarország – fogalmazott a miniszterelnök-jelölt. Karácsony Gergely a Fidesz és Orbán Viktor kormányzását kritizálta, de kitért a Jobbikra is, aki a kormánypárt társtettese az utóbbi évek gyűlöletpolitikájában. A szocialista politikus mindenkit szavazásra buzdított – mint korábban fogalmazott a demokrácia ünnepe a szavazás –, és azt kérte a választópolgároktól, hogy az eszükkel szavazzanak, és ne a gyűlölet vezesse őket az urnák elé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.