- hirdetés -

Méghozzá egy mintegy 80 férőhelyes, légkondicionált, a kényelmi és kikapcsolódási szempontoknak megfelelő 3D-s mozit alakítanak ki. A beruházással nemcsak a fiatalok régi igényét teljesíti a városvezetés, hanem az ide látogató turisták számára is bővül a kikapcsolódási lehetőségek köre, sőt a kulturális célokat szolgálja majd a közösségi, szabadidő eltöltésére alkalmas tér kialakítása is. A területért felelős alpolgármester, Elekes Lajos a térség hatékony érdekképviseletét hangsúlyozva úgy fogalmaz, olyan fejlesztések lépnek a megvalósítás szakaszába 2018-ban Orosházán, melyeket dél-békési közös munkával az itt élők több éves, évtizedes igényeire alapozva terveztek.

 Az orosháziak régi igénye, hogy ismét legyen mozi, egy olyan hely, mely bővíti a szabadidős elfoglaltságok körét, és biztosítja azokat a kikapcsolódási lehetőségeket, melyek jelenleg Orosházán nem, de a fejlettebb városokban rendelkezésre állnak.

Ezen igényekre alapozott a városvezetés akkor, amikor kidolgozta pályázatát az ún. zöld város projektre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.
– 2016-ban a városvezetéssel és Simonka György országgyűlési képviselővel leültünk a helyi diákönkormányzatok képviselőivel tárgyalni, hogy mondják el vágyaikat a város fejlesztésével kapcsolatban. A fiatalok a szórakozóhelyek hiányára panaszkodtak, és megfogalmazták igényüket egy mozi kiépítésére is – utal vissza az előzményekre Elekes Lajos alpolgármester.

A cél, hogy bővítse a szabadidős elfoglaltságok körét

A térségben egyedülálló, 400 millió forintos beruházás keretében Gyopárosfürdőn, a részben kihasználatlan Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont átépítésével létesítenek egy 78 férőhelyes, 21. századi, modern mozitermet, és létrejön egy közösségi, szabadidő eltöltésére alkalmas tér.
– Fejlesztéseink tervezésekor prioritás a fiatalok helyben tartása. A Simonka György országgyűlési képviselő által vezetett dél-békési összefogásban azért dolgozunk, hogy modern jövőképet nyújtsunk számukra, bebizonyítsuk a fiataloknak, hogy jó itt élni és lehet jövőt tervezni Orosházán, Dél-Békésben – adja meg a beruházás fontosságát Elekes Lajos, hozzátéve, szintén ezt szolgálják a Kodolányi főiskola orosházi székhelyével a képzések számának növelése, vagy a hozzáadottérték-növelésre irányuló és munkahelyteremtő gazdasági, infrastrukturális fejlesztések.

A Szabadidő központ látványterve

Megtudtuk, hogy a zöld város programnak köszönhetően a turisztikai attrakciók is bővülnek, hiszen akik Gyopárosfürdőt választják kikapcsolódásuk helyszínéül, azok számára immár egy karnyújtásnyira lesz a modern mozi és közösségi tér.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.