- hirdetés -

A nemzeti érzelmű, kiábrándult Jobbik szimpatizánsok – köztük politikusok – országszerte elindítják a kerekasztalukat, mellyel politikai véleményüket kívánják kinyilatkoztatni. Németh Norbert, a Jobbik egykori önkormányzati képviselőjének vezetésével március 28-án megalakult a Nemzeti Kerekasztal Orosháza.

A Nemzeti Kerekasztal Orosháza alapítói pártoktól független, a nemzeti radikális oldal képviselői, orosházi nemzeti érzelmű emberek, volt gárdisták, a Magyarok Szövetségének volt tagjai. Az alakuló ülést követő sajtótájékoztatón Németh Norbert elnök arról tájékoztatott, az orosházi kerekasztal a nemzeti oldalt kívánja képviselni, ugyanis azzal az iránnyal, amit ma a Jobbik követ, számos társuk nem tud azonosulni.

A kerekasztalnak négy fő irányelve van, melyet Németh Norbert ismertetett. Az első pontjuk a nemzet egysége mindenekfelett. A második a magyar érdek, illetve a magyar élettér tiszteletben tartása. A harmadik, hogy a politikai pártoskodás csak a nemzet érdekében történhet. A negyedik pedig a keresztény kultúra és az ősi hagyományok tiszteletben tartása, megőrzése. Az orosházi kerekasztal elnöke kifejtette, egyre népszerűbbek a kerekasztalok, ugyanis egyre több hazafi honfitársuknak lett elege a Jobbik hazaárulásából.

A Jobbik volt önkormányzati képviselője már hétfőn is lemondásra szólította fel dr. Szabó Ervint (Fotó: Oroscafe)

Németh Norbert elmondta: – Hallottunk arról híreket, hogy a mai napon az ország több pontján is megalakulnak ezek az ún. nemzeti kerekasztalok. Várjuk, hogy mi lesz a választások után. Ma a Jobbik azt mondja, hogy ők tömörítik a nemzeti oldalt egységbe. Mi nem hiszünk ebben a pálfordulásban. Olyan híreket is hallottunk, hogy Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás országos vezetők is erre várnak (a választások eredménye – a szerk.). Jelezném, mi megalakultunk, várunk a hívószavukra, és ha kell, természetesen párttá fogunk alakulni.

Az országgyűlési választásokra kitérve a Jobbik orosházi jelöltjéről is beszélt az új szervezet elnöke: – Elfogadhatatlan, hogy minket vagy bármely nemzettársunkat Orosházán, egy olyan ember képviseljen, aki olyan bűnt követett el, melyre nincs bocsánat! A legelesettebb magyarokat játszotta köztörvényes bűnözők kezére, majd saját bőrét mentve, a hírek szerint, vádalkuval bújt ki a büntetés alól.

Németh Norbert hozzátette, mindez már nem csak egyszerű pletyka, hiszen a közszemlére került dokumentumok egyértelműen bizonyítják, hogy dr. Szabó Ervin szégyent hozott Orosházára, a valamikor nemzeti radikális Jobbikra. Majd felszólította dr. Szabó Ervint, hogy azonnal távozzon a közéletből, mert a bűn az bűn marad.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.