- hirdetés -

Változik a vonatok közlekedési rendje a húsvéti hosszú hétvégén. Ma a pénteki, 30-án a szombati, 31-én és április 1-én az ünnepnapi, 2-án a vasárnapi, 3-án pedig már a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Érdemes lehet élni az ünnepnapok alatt a decemberi menetrendváltáskor bevezetett csatornakedvezményekkel, hiszen öt, tíz vagy akár húsz százalékkal olcsóbban vásárolhatják meg a jegyüket az utasok. A tavaszi szünet március 29-i kezdetekor és utolsó napján, április 3-án is nagy forgalomra számít a vasúttársaság.

A húsvétkor várható jelentős utasforgalom miatt a pénztárak előtt való sorbanállás elkerülése érdekében a MÁV-START a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható tíz százalékos kedvezményű e-vonatjegy kiváltását javasolja utasainak. Az automatáknál vásárolt jegyeknél öt, a menetrendi keresőben @ jellel jelölt, csúcsidőn kívüli vonatokra legalább száz kilométer távolságra váltott e-vonatjegyekre pedig húsz százalékos kedvezményt kaphatnak az utasok.

A sorban állás helyett az e-vonatjegyek megvásárlását javasolják a húsvéti ünnepekre (Fotó: MÁV-Start)

Emellett a gyermekek, a kis- és nagycsaládok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A 26 éven aluliak 33 százalékos kedvezménye március 29-én, délelőtt tíz órától április 2-án, hétfő éjfélig vehető igénybe.

Bővebb tájékoztatást a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), valamint a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál a +36(1)3494949-es telefonszámot hívva kaphatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.