- hirdetés -

Magyarország legrégebbi utazó cirkusza idén is új műsorral kedveskedik a cirkuszba járók népes táborának. De vajon milyen produkciókat rejt az Eötvös Cirkusz műsorpalettája?

Eötvös Loránd igazgatóval beszélgettünk arról, miért érdemes minden évben újra ellátogatni a cirkuszba.
Mint elmondta, az indok valójában mindig ugyanaz: évről-évre új műsorral készülnek. Az idei műsor sokatmondó címe nem véletlen, fejet hajtanak két fontos dátum előtt.
– A Tradíciók és Generációk címet viseli a műsorunk. Ennek egyik oka, hogy 250 éves a modern cirkuszművészet, a másik, hogy Magyarországon 2018 a családok éve – emelte ki Eötvös Loránd.

A főszerep a nemzedékeké, több generáció mutatkozik be a 150 perc alatt. Fellépnek az idősebb korosztály képviselői, akik különleges produkciókkal kápráztatják el a közönséget, illetve a legkisebbek, a jövő generációját képviselve.
– A kilencéves Lorien és a hatéves Larissza levegő karikaszámmal lépnek porondra. A lányaim először mutatkoznak be közönség előtt, eddig nagy sikerrel – mondta büszkén a cirkuszigazgató.

Minden évben új műsorral készül az Eötvös Cirkusz. (Fotó: facebook)

Természetesen az állatok sem maradnak ki az előadásból.
– Púpos tevék, lovak, kutyák, lámák színesítik a műsort, illetve háztáji állatok is megjelennek, ami egészen szokatlan a cirkusz világában – sorolta hozzátéve, 46 éves elefántjuk, Mózli is a porondra lép.  Kiemelte, az oroszlánok és tigrisek együttes produkcióját, ami elmondása szerint igazán látványos lesz.

Az artista előadások közül talán a legizgalmasabbak a Kolumbiából érkezett vendégművészeik, akik halált megvető bátorsággal mutatnak be magas drót egyensúlyozást biztosítókötél nélkül tíz méter magasságban, illetve egy halálkerék számot.
– Mindezek mellett rengeteg érdekességet láthatnak a vendégek, a hangulatot pedig a portugál bohócunk alapozza meg – részletezte Eötvös Loránd.

A sátorban, amely extrán fűtött ,1300 érdeklődő foglalhat helyet és szórakozhat kellemesen a cirkusz varázslatos világában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.