- hirdetés -

Három diák képviselte Orosházát az I. Országos Állategészségügyi Versenyen. A Táncsics Mihály Gimnázium tanulói a képzeletbeli dobogó második fokára állhattak.

A március 23-24. között rendezett budapesti döntőn a Táncsics Gimnázium három tanulója – Dér Dorottya, Madarász Noémi és Nádasdi Alexandra – az elődöntő három fordulójában mutatott teljesítménye alapján vehetett részt – tudtuk meg Bus Natáliától.

Az intézmény tanára elmondta, hogy a döntőben számos program várta a tanulókat; többek között látogatást tettek a Richter Gedeon Nyrt. kutató és fejlesztő központjában, valamint megtekinthették az Állatorvostudományi Egyetem különböző egységeit. Részt vehettek egy külön, a számukra szervezett boncolási gyakorlaton is. A szombati napon a döntő részvevői megismerhették az apajpusztai Szomor Farm állattartó telepét, ahol őshonos magyar állatfajtákat tenyésztenek

A csapat tagjai balról jobbra: Madarász Noémi, Dér Dorottya, Nádasdi Alexandra (Fotó: iskola)

A szombat délutáni versenyen a Táncsics csapata összesítésben végül a II. helyezést érte el, valamint az elődöntőben elkészített videójukért egy különdíjjal gazdagodtak. A felkészítő tanáruk: Francziszti László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.