- hirdetés -

Több éves szünet után szervezett újra táncversenyt városunkban a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány. A március 24-i rendezvényen a hazaiak mellett szomszédos országok is képviseltették magukat.

A XVIII. alkalommal életre hívott Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében meghirdetett Táncművészeti Minősítő Versenyen három ország 43 csapata mérette meg magát. Az összesen 470 induló 103 koreográfiát mutatott be.

Ezeket a háromtagú szakmai zsűri meghatározott szempontok alapján értékelte három kategóriában. A  mazsoretteseket Mezeiné Szegedi Erzsébet (a délelőtti versenyen) és Szabó Ferenc (a délutáni versenyen), moderntáncosokat Vass Sándor, míg a társastánc kategóriában indulók prdukcióit Horváth Ferenc bírálta – tudtuk meg Horváthné Kriczki Zitától.

Moderntáncosok is megmérették magukat (Fotó: iskola)

Az orosházi táncosok kiemelkedő eredményeket értek el mindhárom kategóriában. Az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület táncosai 14 koreográfiával indultak, négy arany, hat ezüst és négy bronzminősítést, valamint egy különdíjat kiérdemelve Szabó Ferenc felkészítésével.

Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola versenyzői szintúgy kitettek magukért. Moderntánc kategóriában Vass Márta növendékei nyolc koreográfiából öt arany, egy ezüst, illetve két bronzminősítést, Keresztesné Deák Andrea tanítványai pedig 11 koreográfiából három arany, hét ezüst és egy bronzminősítést kaptak.

Horváthné Kriczki Zita tanítványai sikeresen zárták a minősítést (Fotó: iskola)

Társastánc kategóriában Hajas Tibor táncosai egy koreográfiával neveztek, és arany minősítést értek el. Horváthné Kriczki Zita tanítványainak a hat koreográfiából négy arany, két ezüstminősítést és egy különdíjat ítélt a zsűri.

Modern- és társastáncosokkal legközelebb május 25-én találkozhat az orosházi közönség a művészeti iskola által szervezett táncgála keretében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.