- hirdetés -

Munkamegbeszélést tartott a Calendula Szövetség március 26-án Orosházán, a Petőfi Művelődési Központ koncerttermében, mintegy 200 érdeklődő részvételével. 

A Dél-Békés építéséért, szépítéséért több mint 200 szakember közreműködésével Calendula Tervet kidolgozó Szövetség a lakossági kérdőíves igényfelmérések mellett munkamegbeszéléseket, majd májusban Calendula Konferenciát szervez a fiatal és idősebb generációk számára. Simonka György szövetségi elnök szerint a cél, hogy a térségben élők elvárásai alapján tudják folytatni a munkát, ezért olyan programokat hívnak életre, amelyek alkalmat adnak arra, hogy megismerjék az igényeket, megválaszolják a kérdéseket.

 Professzor Dr. Hajtó János kutató is beszámolt az egészségvédő szerekről (klikk képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Március közepén elsőként Mezőkovácsházán, majd március 26-án, Orosházán is tartottak munkamegbeszélést az idősebb generáció számára. A rendezvényen nem volt hiány a jövőt érintő fontos témákban. A közel 200 érdeklődő tájékoztatást kapott az országosan is egyedülálló, komplex térségfejlesztési koncepcióról, a Calendula Tervről, melyben prioritásként szerepel az itt élők biztonságának erősítése, az egészségügyi fejlesztések, az élhető környezet biztosítása és a munkahelyteremtés.

A szövetség gyógynövény munkacsoportja által kifejlesztett, speciális technológián alapuló, magas hatóanyag-tartalommal bíró egészségvédő szerekről dr. Karsai József és Professzor dr. Hajtó János kutatók számoltak be.

Mintegy 200 érdeklődő vett részt a munkamegbeszélésen, március 26-án (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Összesen 16 munkacsoportban dolgozva prioritásként kezelünk mindent, ami hozzáadott értéket növelhet. Legyen szó felújításokról vagy akár vállalkozások termékeinek fejlesztéséről. A legfőbb célkitűzésünk, hogy helyben megőrizzük a lakosságot – emelte kis Simonka György szövetségi elnök, Dél-Békés országgyűlési képviselője hozzátéve, a mezőkovácsházi és az orosházi egyeztetésen elhangzott javaslatokra igyekeznek már a májusi konferencián reagálni.

A szövetség polgármesterekből álló elnöksége a közelmúltban döntött arról, hogy generációnként tartanak fórumokat, munkamegbeszéléseket. Ezeken a programokon is téma a lakosságnak és szolgáltatóknak egyaránt kedvezményeket nyújtó dél-békési vásárlói kártya, a Calendula Kártya, csakúgy, mint a térség szinte minden településén bevezetendő, a rászorulók számára napi egyszer ingyenes meleg étel lehetőségének biztosítása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.