- hirdetés -

Lakossági fórumot tartott Simonka György, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője és dr. Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó március 21-én. A rendezvényen a térség jövőjéről beszéltek, de rávilágítottak a választások tétjére és a bevándorlás veszélyeire is az előadók.

A fórum előtti sajtótájékoztatón Simonka György elmondta: kifejezetten hátrányos helyzetű térségben élünk, de az elmúlt időszakban nem csak a nyugalom, az érdekérvényesítő képesség is megerősödött Dél-Békésben.

– A választás tétje térségünkben, hogy erős érdekérvényesítéssel bíró vagy újra mellőzött szerepbe kényszerülő Dél-Békésben élünk tovább?! Hiszem, hogy jó úton vagyunk, az elmúlt évek kitartó, közös munkájának eredményei már látszanak, és mindenki számára nyilvánvaló: sosem volt még ilyen komoly körzetünk érdekérvényesítő ereje. Összefogva településeinket, intézményeinket, a kiváló szakembereket olyan koncepciót alkottunk, mely több tízmilliárdos fejlesztéseket hozva elindítja a történelmi fejlődés útján Dél-Békést – mutatta be az aktuális helyzetet Simonka György.

Közbiztonság, munka és infrastruktúrafejlesztés – a Fidesz-KDNP legfontosabb céljai (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A képviselő az ellenzék szerepéről is beszélt. – Sajnos ebben a munkában az ellenzékre most sem számíthattunk, sőt ellenszavazataikkal, rágalmaikkal, tényeket nélkülöző lejáratásaikkal csak hátráltattak minket. Egy céljuk van: meggyengíteni a kormánypárti erőket, Brüsszel és Soros akaratát érvényesítve. Sajnos a reménytelenség velejárója a gyűlölködés – mondta az országgyűlési képviselő.

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője kifejtette, a választás tétje a bevándorlás mellett az, hogy a térség milyen utat választ. – Mi egy nyugodt jövőre vágyunk, arra vágyunk, hogy fejlődjön Dél-Békés – fogalmazott.

Kiemelt érdeklődés övezte a politikusok fórumát (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az est vendége, dr. Bakondi György a sajtótájékoztatónaz illegális migráció veszélyeire hívta fel a figyelmet. A miniszterelnök főtanácsadója rámutatott, a kormány célja, hogy sem a köztörvényes bűncselekmények vonatkozásában, sem pedig a nemzetbiztonsági fenyegetettség és terrorizmus vonatkozásában ne kelljen szembenézni olyan kihívásokkal, mint Nyugat-Európának. Kiemelte, szeretnék, ha az a gazdasági növekedés, amelyet az elmúlt években sikerült elérni, tovább folytatódjon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.