- hirdetés -

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített szja-bevallási tervezet internetes kitöltővel módosítható a legkönnyebben, de a tavalyi bevallás önellenőrzése is ezen a felületen működik a leggyorsabban.

Az áfa fizetésére kötelezettek és őstermelők, bevallási tervezetüket legegyszerűbben az e-SZJA felületen egészíthetik ki és módosíthatják. Ezeknek a lépéseknek a megtétele nélkül az ő tervezetük nem válik automatikusan bevallássá május 22-én. A többi adózó esetében nincs szükség módosításokra, ha a tervezet számaival egyetért.

Ha visszaigényelhető adó szerepel a tervezetben, mindenképpen meg kell adni a bankszámlaszámot vagy postacímet a kiutaláshoz, attól függően, hogy miként szeretnék megkapni az összeget.

Az ügyfélkapusok az új „LEKÉR” funkcióval tölthetik le a tavaly benyújtott 16SZJA és az idén benyújtott 17SZJA bevallást az e-SZJA portálon, hogy megkönnyítse a személyijövedelemadó-bevallásuk javítását és esetleges ellenőrzését. Érdemes lehet minél hamarabb ügyfélkaput nyitni, mert így azonnal elérhetővé válik az szja-bevallási tervezet és a módosítás néhány gombnyomással kényelmesen, otthonról is elintézhető.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.