- hirdetés -

Újabb résszel folytatódott szombat este a Rock Klub népszerű sorozata a Zenészportré. A műsorban ezúttal Rusznák György gitáros mutatkozott be.

Nagyon érdekes és tanulságos beszélgetést hallgathattak végig a rock zene rajongói. A Spektrum PRT gitárosa mesélt korai zenei életéről, szinte kérdéseket sem kellett feltenni neki.

Beszélt tinédzserkoráról, Korom nevű első zenekaráról, majd a Polip nevű zenekarról. Azt is megtudhattuk, hogy zongorázott, és bőgős zenei tanulmányokat is folytatott. Élvezet volt hallgatni a jó kis történeteket, Gyuri igazi beszélgetőpartner volt. Vázolta a Spektrum zenekar 1978-as megalakulását, majd folytatta zenei állomásainak történetét. Beszélt a nyolcvanas-kilencvenes évekről, a legendás Talon-ban tartott koncertekről, a BBC egykori magyar adásának vezetőjével, Bobby Gordonnal való kapcsolatáról.

Mihály László festőművész lepte meg egy portréval a gitárost (Fotó: Rosta Tibor)

Beszélgetés közben persze zenélt is. Élőben mutatta be azt az oldalát, melyet kevesen ismertünk. Aki már sok éve jól ismeri a gitárost, is igencsak meglepődött Gyuri kiváló, jazz inspirálta játékán.

A beszélgetés később a Spektrum zenekar 1998-as jubileumi koncertjére terelődött, és persze komoly nosztalgiát kavaró filmbejátszások is tarkították a műsort. Egyebek mellett láthattuk Gyuri 1997-es fellépését, amikor a Tunyogi Rock Band-el játszott Tótkomlóson.

Az este végén szóba került a Spektrum 40 éves jubileumi koncertje, melyet a Rock Klubban terveznek megrendezni 2018 augusztus 17-én.

A Rock Klub Zenészportré-estéje ismét sikeres volt, és egy kellemes estével lettünk gazdagabbak. A sorozat április 28-án folytatódik, amikor Szabó Géza dobos, a Metallicum zenekar ütőse mutatkozik be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.