- hirdetés -

Félbeszakadt az interpellációk közben a testületi ülés: Németh Norbert egy disznófejjel rontott be és elhelyezte a jobbikos frakció asztalára. A volt országgyűlési képviselő visszalépésre szólította fel dr. Szabó Ervint, aki nem volt jelen az ülésen.

Miközben Dávid Zoltán olvasta volna fel a napirendet, Németh Norbert és Rubi Gergely, egykori jobbikos politikusok berontottak a terembe. Németh Norbert egy nyers disznófejet helyezett el dr. Szabó Ervin (Jobbik) képviselő asztalán, aki előzetesen jelezte, hogy nem tud részt venni az ülésen. A hangulat rendkívül feszült volt, a polgármester szünetet rendelt el.

Dr. Szabó Ervin távollétében kapott csomagot (Fotó: Bakos Viktória)

Németh Norbert és Rubi Gergely az esemény előtt sajtótájékoztatót tartott. Németh Norbert rövid bemutatkozását követően úgy fogalmazott:
-A mai sajtótájékoztatónk apropója, hogy szeretnénk bemutatni a Dél-Békésben élőknek, hogy milyen ember is dr. Szabó Ervin.

Rubi Gergely, volt jobbikos országgyűlési képviselő kapott szót. Az egykori jobbikos felidézte legutóbbi Orosházán tett látogatását, amikor kézhez kapott egy ügyészségi nyomozati anyagot.
-Ez a nyomozati anyag a jobbik helyi képviselőjelöltjének nyomozati anyagát tartalmazta, és mélységesen felháborított amit olvastam. Ügyvédi visszaélést követett el dr. Szabó Ervin a nyomozati anyag szerint, azért, hogy egy rabszolgatartó bűnözőbandát védjen – nyilatkozta Rubi, majd lemondásra szólította fel a jelenleg házon kívül tartózkodó dr. Szabó Ervint, valamint  Vona Gábort.

A sajtótájékoztató befejeztével Rubi Gergely úgy fogalmazott: megszeretnénk lepni őket a képviselő testületi ülésen egy kisebb ajándékkal. A jelenlévő sajtók munkatársait meginvitálta erre az eseményre.

A két volt jobbikos képviselő egy fehér dobozzal indultak meg a városházára, majd az ülésteremben egy fél disznófejet dobtak dr. Szabó Ervin asztalára.

A Fidesz orosházi frakciója, és dr. Szabó Ervin képviselőjelölt részéről is érkezett reakció a testületi ülésen történt akcióval kapcsolatban.

A Fidesz sajtóközleményében felszólította dr. Szabó Ervin képviselőjelöltet, hogy tisztázza magát a napokban több országos médiában is megjelent hírrel kapcsolatban. Felszólították továbbá arra is, hogy párttársaival fennálló vitás ügyeiket tisztázzák, mindezt ne a testületi ülés megzavarásával.

Dr. Szabó Ervin sajtóközleményében kiemelte, hogy az előzetesen meghirdetett tótkomlósi utcafórumon tartózkodott az akció ideje alatt. Felszólította Simonka György képviselőjelöltet, hogy tiszta kampányt folytasson. Kiemelte, hogy képviselőjelölti tisztségéről nem mond le.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.