- hirdetés -

A bajnoki tabella harmadik helyezettjét, a Grundfos Tatabánya csapatát fogadták férfi kézilabdázóink szombaton este az Eötvös-csarnokban. Bár a hazai zöld-sárgák számára minden pont létfontosságú, nem ők voltak a találkozó esélyesei.

Orosházi FKSE-Linamar–Grundfos Tatabánya KC 27–33 (12–16)

Kézilabda NB I-es férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző.
V.: Herczeg Péter, Südi Péter.

Orosháza: Szabó L. – Pásztor M. 2, MIHÁLY, Ferenczi 4, Markoski, STRANIGG 4, NÉMETH L. 7 (3). Cs.: Herjeczki (kapus), BALÁZS 4, Knezevic 3 (1), Antal, Braz 1, Morva 1, Németh G. 1, John.
Vezetőedző: Bakó Botond.

Tatabánya: SZÉKELY – Harsányi, Grigoras 1, SZÖLLŐSI B. 5, Vranjes 3, BOZOVIC 4, Vujovic 3 (1). Cs.: Iancu, Szöllősi Sz. 2, Vrankovic 1, Pásztor Á. 3, SIPOS 5, Juhász 3, Ilyés 3.
Vezetőedző: Matics Vladan.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/4, ill. 1/1.

A mérkőzés előtt Bakó Botond vezetőedző azt várta a tanítványoktól, hogy nem a csapat jelenlegi helyzetén rágódva, hanem a kézilabdát élvezve játszanak a bányászvárosiak ellen. Így is indult a találkozó.

Mindkét csapat szigorúan védekezett, emiatt ritkábban estek a gólok a mérkőzés elején. Nem volt egyszerű dolga az orosházi támadóknak a magassági-, súly-, és erőfölényben lévő vendég védelem ellen. Az Ilyés, Sipos, Vranjes, Bozovic alkotta kétméteres fal nehezen volt áttörhető, mögöttük pedig bravúros védések sorát mutatta be a tatabányaiak válogatott kapuvédője, Székely Márton. Ennek ellenére a nagy akarattal játszó hazaiak tartották a lépést, sőt egyszer-egyszer a vezetést is sikerült átvenni (9.p. 4-3). Az első negyedóra után, néhány hazai hibát kihasználva három góllal ellépett vendéglátójától Vladan Matic együttese. Hiába volt a hazai időkérés, a különbség nem csökkent. Szöllősi Balázs váratlan lövéseivel, vagy az egykori Pick Szeged beállós Vranjes megjátszásával a Tatabánya újra és újra betalált, míg a Némethék próbálkozásait sokszor hárította a vendégek kapusa. A szünetre négygólos vendég vezetésnél mehettek a csapatok.

A szünetben beszélgető nézők azon a véleményen voltak, hogy a két csapat közti négygólos különbséget Székely Mártonnak hívják.

Vranjes és Sipos között nehéz dolga volt a hazai támadóknak (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Félidőben Bakó Botondnak volt több mondanivalója csapata számára. Az orosháziak csak a negyedórás pihenő utolsó percében jöttek ki az öltözőből. A második játékrészben rátett egy lapáttal a Tatabánya és néhány perc alatt hatra, majd hétre növelte előnyét(34. p.: 13–20). Ebben a szakaszban a vendégek emberhátrányból is betaláltak, míg a hazaiakról ez nem volt elmondható. Matic edző cseréi sem hoztak minőségi csökkenést. A Szöllősi Balázst váltó válogatott Juhász többször is káprázatos passzokkal hozta kihagyhatatlan helyzetbe a beálló Vranjest. Hamarosan már kilenc góllal is vezettek a vendégek.

Az Orosháza nem adta fel egy pillanatra sem. Küzdöttek, hajtottak a fiúk. Elöl Balázs Botond megmozdulásai hoztak új színt a játékba. Ha végig mentek a hazai figurák, akkor – különösen a két szélső, Pásztor és Németh befutásainak köszönhetően – parádés támadásoknak és góloknak tapsolhatott a közönség. Hátul azonban többször belehibáztak a srácok, így a feljavuló támadó játék csak a különbség csökkentéséhez volt elegendő. Mínusz kilencről visszaküzdötték magukat mínusz ötre, de ezen az estén sajnos ez volt a maximum. A hajrában a vendég csapat már biztosan őrizte előnyét és végeredményben megérdemelten tehette zsebre a győzelemért járó két pontot.

Bakó Botond: – Elégedett is vagyok, meg nem is. Támadásban már láttam a mai meccsen olyan szép dolgokat a fiúktól, amit eddig nem, ugyanakkor védekezésben még mindig gyermeteg hibákat vétettünk.

Matics Vladan: – Végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, végig négy-öt góllal vezettünk. Közepes játékkal nyertünk, bár nem vagyok teljesen elégedett a teljesítményünkkel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.