- hirdetés -

A Független Kisgazda Párt (FKGP) 13 jelöltje, köztük az orosházi Mezei Roland, lépett vissza a héten az országgyűlési képviselőjelöltségtől a választáson vele szemben induló jobbikos jelölt javára.  Dr. Szabó Ervin, a Jobbik orosházi jelöltje örömmel jelentette be a hírt Facebook-oldalán. Az országos médiában azonban vesztegetési botrányról beszélnek. A Fidesz szervezett korrupció és a választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesz.

Az orosházi bejelentés idején került nyilvánosságra Paulina László, az FKGP alelnökének nyilatkozata, miszerint a Jobbik különböző ellenszolgáltatásokat ajánlott a kisgazdák visszalépéséért. A Tények stábjának mutatott iratok szerint a részleteket tartalmazó megállapodást a Jobbik részéről Szabó Gábor pártigazgató és Staudt Gábor országgyűlési képviselő írta alá, míg a kisgazdákat képviselve Balogh Károly elnök szignózta a dokumentumot. A megállapodás kitér arra, hogy a választási eredménytől függetlenül a Jobbik többek között állja a kisgazdák székházának működtetését, a peres ügyeit, anyagilag segíti a párt vidéki programját.

Mezei Roland visszalépett Dr. Szabó Ervin Jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt javára (Fotó: Jobbik Békés megye 4. számú választókerület hírszolgálat)

A Jobbik választókerületi szervezetétől érkezett a tájékoztatás, miszerint a kisgazda jelölt visszalépésével támogatja a dél-békési emberek változás iránti igényét. A hír kitér arra, hogy az FKGP-s és a Jobbikos jelölt földvédelemről alkotott nézeteit is azonosnak tartják.

A Fidesz Orosházi szervezete közleményben szólította fel dr. Szabó Ervint, hogy nyilatkozzon: az orosházi kisgazda-jelölt visszalépése része volt-e a pártjaik közötti megállapodásnak, illetve hány jelöltet kíván még megvásárolni. A kormánypárti képviselők egy „reménytelen helyzetben lévő párt kétségbeesett próbálkozásának” titulálták az orosházi esetet, amellyel véleményük szerint a Jobbik „a választási vereség szégyene elől menekül”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.