- hirdetés -

Választási tájékoztató

Tájékoztatom a Tisztelt Választópolgárokat, hogy átjelentkezési kérelmet a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok nyújthatnak be.
A kérelem benyújtására (a kérelem módosítására, valamint az átjelentkezési kérelem törlésére) lehetőség van online a www.valasztas.hu oldalon, valamint papír alapon postán vagy személyesen a lakóhely szerint illetékes választási irodánál, legkésőbb 2018. április 6-án (péntek) 16:00 óráig.

Az átjelentkezési kérelem benyújtásának szabályai:

– a kérelemben feltüntetett adatainak meg kell egyezniük a lakcímkártyán feltüntetett adatokkal, ellenkező esetben a választási iroda a kérelmet elutasítja.

– átjelentkezni bármelyik magyarországi településre (budapesti kerületbe) lehet.

-minden településen (budapesti kerületben) csak egyetlen szavazókört jelölnek ki az átjelentkezéssel szavazók részére. Az átjelentkezéssel szavazásra szolgáló szavazóhelyiség pontos címét megtalálja a www.valasztas.hu oldalon a szavazóhelyiség-kereső alkalmazásban, és arról a helyi választási iroda írásban is tájékoztatni fogja.

-Átjelentkezés esetén is igényelhet mozgóurnát abban az esetben, ha egészségi állapota vagy fogva tartás miatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben.

-a kérelem benyújtása során arra is lehetősége van, hogy megadjon egy olyan értesítési címet (akár külföldi címet is), ahova a helyi választási iroda megküldi Önnek a döntésről szóló értesítést.

Dr. Horváthné dr. Barta Edit
OEVI vezető

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.