- hirdetés -

Az ittas vezetés veszélyeire figyelmeztető programokat szervez idén is a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a húsvét közeledtével. Orosházán a piactéren biztonságos körülmények között próbálhatjuk ki, hogy milyen részegen kerékpárra vagy a volán mögé ülni.

Gyalogosan, kerékpárral és személygépkocsival is lehetőség nyílik a különleges eszköz kipróbálása március 27-én, kedden 14 órától 16 óráig a piactéren. Különböző feladatok során tapasztalhatják meg a bátor jelentkezők mit érzékel egy ittas személy a világból, felmérhetik, hogyan képes reagálni a vészhelyzetre.

A rendőrség célja ezúttal is a figyelemfelhívás. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, a közúti ellenőrzést végző rendőrök a húsvéti időszakban mindig találkoznak olyanokkal, akik ittasan vezetnek vagy súlyosan ittas állapotban gyalogosan sodorják veszélybe magukat. A részeg szemüveg segítségével a szakemberek arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy az ittasság jelentősen növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Egy évvel ezelőtt is nagy sikere volt a rendezvénynek. A Diáktanyán az érdeklődő fiatalok, akik Kis Rozália vezetésével átélhették azt az állapotot, amikor az alkohol miatt már nem képesek uralni mozdulataikat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.