- hirdetés -

A Művészetek Házában gyülekeztek március 19-én a Tavaszi Művészeti Fesztivál megnyitóját várva a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, tanárai, szüleik és az esemény iránt érdeklődők. Az idei már a 18. alkalom.

A téli időjárás ellenére izgatottan várták a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei az idei Tavaszi Művészeti Fesztivál megnyitóját, hogy végre nagyobb közönség előtt is megmutathassák tudásukat. A Művészetek Házának emeleti részén a rajzokat és más művészeti alkotásokat csodálhattak meg a látogatók, míg a földszinten az esemény megnyitójára és saját hangszeres fellépésükre vártak sokan.

– A célunk, hogy legyen egy olyan ünnepe a zenének, a táncnak, a művészeteknek, ahol a gyerekek be tudnak mutatkozni, teret kapnak arra, hogy bemutassák tehetségüket. Közel négyszáz növendékünk fog fellépni különböző kulturális rendezvényeken. Most a megnyitón azok a tanulók lépnek fel, akik a közeljövőben versenyen fognak részt venni, főleg csellisták – ismertette a részleteket Kardosné Bánhidi Éva, a művészeti iskola igazgatója.

A gyerekek csoportos énekléssel nyitották az ünnepélyes eseményt, majd a köszöntő beszédek következtek. Kardosné Bánhidi Éva a programokat ismertette, majd a Békéscsabai Tankerületi Központ képviseletében Fésűné Bálint Gizella köszöntötte az egybegyűlteket.

A köszöntő beszédeket követően a hangszeres produkcióké volt a főszerep (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Kedves szülők, tisztelet és köszönet önöknek! A lehető legjobban választottak, mikor úgy döntöttek gyermeküket művészeti oktatásban részesítik. Biztos vagyok benne, hogy minőségi többletet nyújt nekik, fejlettebb, kifinomultabb, művészeti értékek befogadására nyitott lélekkel léphetnek majd ki az életbe. Remélhetőleg sokan választják majd a művészetek tanulását középiskolai, főiskolai vagy egyetemi keretek között is – fogalmazta meg ünnepi gondolatait Fésűné Bálint Gizella.

Mint kiderült a művészeti fesztivál március 27-én egy zárókoncerttel ér majd véget, addig a képzőművész szakos tanulók rajzait, hangszeres és táncos produkciókat egyaránt láthatnak az érdeklődők. A legügyesebb növendékeknek kategóriánként szakmai díjat ítél oda a három fős szakmai zsűri, de a közönségnek is van lehetősége szavazni.

Végül a felkészítő tanárok röviden bemutatták csoportjaikat, kiemelve növendékeik szorgalmát és kitartását, hiszen komoly felkészülést és erőpróbát jelent a fesztivál. A bemutatások között pedig a tanulók szebbnél szebb zenés produkcióit hallhatta a közönség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.