- hirdetés -

Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók még ma kérhetik személyi jövedelemadó-bevallás tervezetüket.

Ezt megtehetik levélben, sms-ben, vagy a NAV honlapján elérhető űrlapon, telefonon, valamint az ügyfélszolgálatokon. Március 19. után csak személyesen kérhető az ügyfélszolgálaton, vagy ügyfélkapu nyitás után bármikor hozzáférhető elektronikusan is.
Az szja 1+1 százalékának felajánlására, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni.

A bevallási tervezet a tavaly megszerzett jövedelmekről szóló kimutatás, amelyet a munkáltatók, kifizetők által megadott adatokból állít össze a NAV. A mezőgazdasági őstermelőknek és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek a tervezet egy ajánlat, mely nem válik automatikusan bevallássá, azt ki kell egészíteni az önálló tevékenységből származó, illetve őstermelői bevételekkel, költségekkel.
Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a kimutatást – adta hírül az MTI.

A kérelmet többféleképpen lehet benyújtani: SMS-ben a 06(30)344-43-04-es telefonszámon, a NAV honlapján elérhető űrlap segítségével, telefonon a 1819-es infóvonalon, postai úton pedig kötetlen levél formájában. A NAV honlapjáról letölthető BEVTERVK-nyomtatványon, vagy az előzetes regisztrációt és azonosítást igénylő Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző rendszeren keresztül egyaránt, ami a 06(80)20-21-22-es számon hívható. A NAV ügyfélszolgálatán pedig személyesen is el lehet intézni a benyújtást.

SMS-ben az SZJA-rövidítés mellett az adóazonosító jelet és a születési dátumot kell feltüntetni a következő formában: SZJA (szóköz) adóazonosítójel (szóköz) ééééhhnn.
További információ a www.nav.gov.hu/szja/szja oldalon olvasható, vagy általános tájékoztatás kérhető a NAV infóvonalán, a 1819-es telefonszámon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.