- hirdetés -

Egyre reménytelenebb helyzetben az orosházi férfi kézilabdázók. A bennmaradás szempontjából fontos mérkőzést játszott az OFKSE Dabason, ahol nagy különbséggel maradt alul a csapat.

Dabas KC VSE — Orosházi FKSE-LINAMAR 33-21 (18-8)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés, Dabas, 500 néző. V.: Bacs, Bóna.

Dabas: HOLLÓ B. 3 — Országh 2, Perisic, Schlacta 2, HALÁSZ L. 6, dr. Bíró 2, Zakics 1 (1). Cs.: Duleba (kapus), Shinnosuke 3, POCSAI 5 (4), LEPSÉNYI 3, Szöllősi O. 2, Priczel 1, Laurinyecz 1, Tanaka, Kiss A. 2. Vezetőedző: Tomori Győző.

Orosháza: Szabó L. — Pásztor M. 1, Ferenczi 3, Morva, Markoski 3, Stranigg, Németh L. 5 (1). Cs.: Herjeczki (kapus), Knezevic, Milosevic, Braz, Antal 5, Balázs 4 (2), Németh G., Mihály, John. Vezetőedző: Bakó Botond.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/5,. ill. 5/3.

A vendégeknél nem szerepelhetett a sérült Domagoj Srsen a szombat esti találkozón. Pocsai hétméteres góljával szerzett vezetést a hazai együttes, majd Halász növelte az előnyt az 5. perc végére. Az orosháziak első gólját Ferenczi szerezte, ezzel 2-1-re szépítettek a vendégek. A dabasiak diktálták a tempót, és a 8. percben már 4-1-re vezettek. A vendégek nem védekeztek elég hatékonyan, így a volt orosházi szélső, Országh góljával a 11. percben már 6-2-es dabasi előnyt mutatott az eredményjelző. A folytatásban Németh László két találatával — az elsőt hétméteresből lőtte a balszélső — 6-4-re feljött az OFKSE. Ezt követően Ferenczi góljával még szépített az orosházi csapat, ám újabb két gyors dabasi találattal 9-5-re húztak el a hazaiak. A vendégek Németh László harmadik góljával 9-6-ra zárkóztak fel, ám a 21. percben a játékvezetők kiállították Ferenczi Botondot, és a reklamáló Bakó Botondnak is felmutatták a sárga lapot. A Dabas jól használta ki az emberelőnyt, hiszen két gólt is szerzett, így 11-6-os előnyhöz jutott. A félidő hajrájában a házigazdák irányították a játékot, rendszeresen góllal büntették a vendégek hibáit, így a szünetre tíz gólos dabasi előnnyel mentek a csapatok.

Fordulás után sem sokat változott a játék, a Pest megyei együttes őrizte jelentős előnyét, miközben a 36. percben az addig öt gólt szerző Németh László hétméterest hibázott. A másik oldalon Pocsai is kihagyta a büntetőt, majd Halász Levente gólja után a 41. percben a házigazdák visszaállították a tíz gólos különbséget. A vendégeknél a fiatal Balázs Botond jól szállt be, és négy alkalommal is betalált a dabasiak kapujába, ezzel 23-15-re feljött az OFKSE. A folytatásban ismét kiütköztek az orosháziak hibái, így az 50. percben már tizenegy góllal vezetett az újonc Pest megyei együttes, miközben Holló Balázs kapus is bevette a vendégek hálóját. A hajrában a házigazdák tovább növelték előnyüket a gyengén védekező, támadásban pedig sok technikai hibát vétő orosházi csapat ellen, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek. Mivel a hétvégén a vetélytársak közül a Vác döntetlent ért el Cegléden, a Gyöngyös pedig Budakalászon győzött, így a sereghajtó orosháziak hátránya a bennmaradást érő, tizenkettedik helyen álló Ferencvároshoz képest öt pont.

Bakó Botond: — Az eredmény mindent elárul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.