- hirdetés -

A répcelaki felnőtt magyar bajnokságon ezüst- és bronzérmet is szereztek az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület (O.K.K.SZ.K.) versenyzői, és Horvátországban sem maradtak érem nélkül.

Március 16-án rendezték meg Répcelakon a Magyar Karate Szakszövetség Knock-Down Karate Felnőtt Magyar Bajnokságát, mely a bajnoki címek eldöntése mellett válogatóversenyként szerepelt a KWU világszervezet nemzetközi megmérettetéseire – tudtuk meg az orosházi klub szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójából.

Az O.K.K.SZ.K. három sportolóval képviseltette magát. Ifj. Zsiga Zsolt -85 kg-ban indult, és három küzdelemben, erős mérkőzéseken szerezte meg győzelmeit, majd a döntőben kikapott ellenfelétől, így ezüstéremmel zárt. Zsolt kiérdemelte a legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat is.

Remekül zártak a répcelaki magyar bajnokság orosházi résztvevői (Fotó: egyesület)

Láng Zsolt -75 kg-ban mérettette meg magát, és komoly küzdelmeket vívott, előbb a négy közé, majd a döntőbe jutásért is. Itt többszöri hosszabbításban végül alulmaradt, és bronzérmes lett. Zsiga Bence formagyakorlatban 13 első osztályú versenyző közül az 5. helyen végzett.
– Ezzel versenyzőink kivívták a kvalifikációt, a következő nagy megmérettetés április 7-8-án lesz, az IFK Európa-bajnokságon képviselik Magyarországot – mondta el shihan Zsiga Zsolt vezetőedző.

A klub versenyzői Horvátországban, a 15. Domenica Cup 14 országot felvonultató erős mezőnyében is remekeltek: Fábián Tamás második helyet szerzett, Boros Ádám negyedikként zárt, Zsiga Bence a négy közé jutásért maradt alul, míg Szőke Tamás és Fábián Lara a nyolc közé jutásért estek ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.