- hirdetés -

Ha 2018. január 10-én gyártott San Benedetto Naturale szénsavmentes ásványvizet vásárolt, nem árt ellenőrizni és amennyiben gyógyszerillatúnak vagy -ízűnek érzi, visszavinni az eladóhoz!

Fogyasztói bejelentés miatt vizsgálta ki a NÉBIH az Aqua Minerale San Benedetto S.p.a. olasz gyártó által január 10-én előállított szénsavmentes ásványvizet, mert gyógyszer illatúnak és ízűnek érezték a fogyasztók.

A napi.hu információi szerint az interneten rendelt termék laboratóriumi vizsgálata megerősítette a kifogást, a legtöbb palackban fertőtlenítőszerre vagy kénhidrogénre emlékeztető mellékszagot árasztott az ásványvíz.

Gyógyszer illatúnak és ízűnek érezték az ásványvizet a fogyasztók (Fotó: NÉBIH)

– A NÉBIH vizsgálata a bejelentőnél fellelhető, az olasz ásványvizet Magyarországra behozó és a viszonteladó vállalkozás készletének ellenőrzésére egyaránt kiterjedt – közölte a hatóság honlapja. Az eljárás eredményeként elrendelte a fogyasztásra alkalmatlan ásványvíz forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól való visszahívást.

A kifogásolt tételben ugyan nem mutatta ki kórokozó mikroorganizmusok jelenlétét a laboratóriumi vizsgálat, de a fogyasztása nem javasolt.

A visszahívott termék megnevezése San Benedetto Naturale mineral water 0,5 liter, PET palack-csomagolású, gyártási ideje 2018. január 10-e volt, míg minőségmegőrzési ideje 2019. július 12-e lett volna.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.