- hirdetés -

A Momentum Mozgalom Párt március 6-án kifogást nyújtott be az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságnnál (OEVB), amiért a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyéni képviselőjelöltjét népszerűsítő plakátokat oly módon helyzeték el, hogy az nagy mértékben fedi, illetve takarja a Momentum korábban kihelyezett plakátjait.

Az OEVB ezért az alábbi határozatot hozta: 

A Békés Megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága a kifogásnak helyt ad. Megállapítja hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelölő szervezet a Momentum Mozgalom Párt plakátjának felülragasztásával megsértette a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (továbbiakban: Ve.) 2. § (1) bekezdése a) és e) pontjának valamint a 144. § (7) bekezdését, ennek alapján a jogsértőt eltiltja a további jogsértő magatartástól.

A döntést így indokolták:

A Momentum Mozgalom Párt jelölő szervezet 2018. március 6-án 15:42 perckor beérkezett elektronikus levélben kifogást terjesztett elő Békés megye 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságnál (a továbbiakban: OEVB). A kifogásban előadta, hogy a Sebők Éva Momentum Mozgalom Párt képviselőjelöltjét népszerűsítő plakátra a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltjét népszerűsítő választási plakátot helyeztek el, oly módon, hogy az nagymértékben fedi, illetve kitakarja a Momentum korábban kihelyezett plakátjait. A plakát ilyen módon történő kihelyezése sérti a Ve. 144. § (7) bekezdésében foglalt tilalmat. A sérelmezett állapotról készült fénykép felvételt a kifogás tartalmazta. 

A teljes szöveg itt érhető el.  A határozat ellen fellebbezés március 12-ig nem érkezett, a döntés jogerőre emelkedett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.