- hirdetés -

Új projektek, bővülő vevőkörök, emellett a dolgozói létszámot is 2500 fölé emelték. A régió legnagyobb munkaadója, a Linamar Hungary Zrt. eredményes évet zárt. Idén egy több mint nyolc milliárd forintos beruházás a fő irányvonal.

Jelentős bevételnövekedéssel zárult az elmúlt esztendő a kanadai hátterű Linamar Hungary Zrt számára. Orosháza legnagyobb adófizető cégének vezérigazgatójától megtudtuk, hogy tavaly nyolc milliárd forinttal haladták meg a 2016-os bevételt, így összesen 58 milliárd forint profitot termeltek.
– Nagyon jó évet zárt a cégünk. Új programokat, projekteket valósítottunk meg különböző pályázatok segítségével és a vevőkörünket is sikerült bővíteni. Örülünk, hogy a dolgozói létszámunkat 2500 fő fölé emeltük, mellyel a régió legnagyobb munkaadói vagyunk – értékelt Havasi Csaba.

119 új munkahelyet teremt a következő két évben a Linamar (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az idei évre a legfontosabb tevékenységük, testvércégükkel a gyöngyösi Seissenschmidt Precision Components Kft.-vel közösen egy 8,639 milliárd forintos összköltségvetést meghaladó beruházás megvalósítása. A komplex, két év alatt megvalósuló programban három telephelyen üzemcsarnok bővítést, gépbeszerzést terveznek, mellyel kétszáz új munkahelyet – ebből 119-et Orosházán – teremthetnek.

A vezérigazgató bizakodó a jövőre nézve (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Amellett, hogy több száz embernek adunk lehetőséget dolgozni, a projekt révén egy emelőgépgyártás, gépkocsialkatrész gyártási kapacitásbővítést eszközölhetünk. Ezzel tovább növekszik meglévő termékkörünk, illetve képesek leszünk kiszolgálni a piacot is – vázolta az autóipari vállalat vezérigazgatója.

Havasi Csaba elmondta bíznak benne, hogy a tavalyi több mint tíz százalékos növekedést tudják tartani idén is, mellyel a jövőben még több embernek adhatnak munkát és további bővülést érhetnek el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.