- hirdetés -

Sokak igényének megfelelően nagyszabású felújítás valósul meg az Egységes Szociális Központ (ESZK) által fenntartott Reménység, Őszirózsa, Öreg Tölgy és Gyöngyvirág Klubokban. A fejlesztés eredményeként a nappali szociális alapellátást igénybe vevők magas szintű szolgáltatáshoz jutnak. Az intézmény vezetője szerint egyre nagyobb az igény a bővítésére, míg Bojtor István alpolgármester a fejlesztések mindennapokban betöltött szerepét kiemelve a dél-békési érdekképviselet fontosságát hangsúlyozza.

Mintegy 120 millió forint forrást nyert el Orosháza a nappali szociális ellátás infrastruktúrájának fejlesztésére 2017-ben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Négy, 115 – a beruházás befejeztével 120 – fő ellátását biztosító, idősek klubjának otthont adó épület korszerűsödik: megújuló energiaforrások telepítése, nyílászárók cseréje, külső hőszigetelés, akadálymentes parkoló, mosdó kiépítése, fűtési rendszerek korszerűsítése, valamint új villamoshálózat kialakítása valósul meg jelentősen csökkentve az épületek fenntartási költségeit.

– A célunk, hogy klubtagjaink modern környezetben töltsék mindennapjaikat – emeli ki Bogárné Kiss Ildikó, az ESZK igazgatója, akitől megtudtuk, hogy az utóbbi időben egyre nagyobb igény mutatkozik a klubok létszámának bővítésére, a felújításnak köszönhetően pedig még többen járhatnak az idősek nappali ellátására specializálódott klubokba.

Több vendégre számít az igazgató (Fotó: Rosta Tibor)

– Mint Idősbarát Díjjal elismert önkormányzat szívügyünk a méltányos és nyugodt körülmények biztosítása időseinknek. A beruházással fenntartható és magas színvonalú szolgáltatást tudunk biztosítani – hangsúlyozza Bojtor István alpolgármester, hozzátéve, soha ennyi forrás nem érkezett még Orosháza fejlesztésére.

– Sokáig voltunk mellőzött szerepben, de a Simonka György országgyűlési képviselő által vezetett dél-békési összefogásban többmilliárdos forrást lobbiztunk ki az orosháziak igényeire alapozott fejlesztéseinkre. Rengeteg közös munkánk van abban, hogy szociális intézményeink mellett megújulnak az óvodák, iskolák, folytatjuk az egészségügyi korszerűsítéseket, közösségi teret hozunk létre, sőt az orosháziak régi vágyát teljesítve tanuszodát is építünk – sorolja a közeljövő beruházásait Bojtor István.

Megtudtuk, a mintegy 120 millió forintból megújuló négy idősek klubja felújítására a menetrend elkészült, például a szentetornyai Őszirózsa Klub és a rákóczitelepi Reménység Klub munkálatainak idején – átmenetileg – a körzetben található közösségi házakban működik tovább a szociális alapellátás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.