Állami kitüntetés Rózsa Zoltánnak

Budapesten, a Stefánia Palotában rendezett hétfői ünnepi megemlékezés keretében, a honvédelmi miniszter elismeréseket adott át. Az Orosházi Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója, Rózsa Zoltán is a kitüntetettek között volt.

Nemzeti ünnepünk közeledtével minden évben megnő azon rendezvények száma, melyeken az élet valamely területén elért kiemelkedő  eredményeikért kitüntetéseket vehetnek át az arra érdemesek. Mindig nagy örömmel tudósítunk, ha valamelyik országos elismerésre orosházi embert találnak méltónak.

Rózsa Zoltán a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát vehette át Varga Tamás parlamenti államtitkár, honvédelmi miniszter helyettestől. A kitüntetett számára is meglepetéskén érkezett elismerésről kérdeztük a múzeumigazgatót.

Az állami kitüntetés és újdonsült tulajdonosa (Fotó: Rosta Tibor)

– Első hallásra fura dolog a “honvédelemért” kitüntetés annak, aki még katona sem volt. Amikor rám került volna a sor, akkor szűnt meg a kötelező sorkatonai szolgálat. Nem is a haza fegyveres védelme miatt ért ez a megtiszteltetés. A Magyar Tartalékos Szövetség (MATASZ) terjesztett fel, annak a közös munkának  elismeréseként, melyet évek óta végzünk és, amely mintegy tíz kiállítás megrendezésében öltött testet. Igazából úgy érzem, hogy bár az én nevem van rajta, mégsem nekem szól ez a kitüntetés, hanem inkább a múzeumnak, illetve annak az összefogásnak, amely az intézmény és a MATASZ, valamint a többi civil szerveződés között működik – mondja a múzeumigazgató.

Együtt jobban megy

Nagyon sok a megmutatni való, a múzeumban pedig ehhez képest kevesen vannak, ezért törekszik az intézmény a különböző civil tömörülések segítségét igénybe venni, legyen az a MATASZ, vagy épp a fémkeresősök csapata. A szakma világa és a polgári világ közötti hidak ezek, és a múzeum szorgalmasan építi ezeket a hidakat az intézményt körülvevő civil holdudvar bővülése irányába.

– A mostani kitüntetéshez hasonló elismerése az elvégzett munkának mindig öröm. Az ember dolgozik. Úgy érzem, hogy sokat dolgozunk, de soha nem gondoltam volna, hogy ezért a munkáért ilyen kitüntetés járhat. Az, hogy mégis, természetesen óriási inspirációt jelent számomra. Még többet dolgozni, még nagyobb erőbedobással menni előre a megkezdett úton – hangsúlyozta Rózsa Zoltán.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás