PET-BAU ASE: ezüstérem az országos bajnokságon a serdülőktől

A fiatal orosházi asztaliteniszezők ismét bebizonyították, hogy az élvonalhoz tartoznak. Az Országos Serdülő Csapatbajnokságon március 10-én, a tavalyi harmadik helyhez képest egy hellyel előrébb lépett, ezüstérmet szerezett a PET-BAU ASE.

A kiemelési rangsor alapján várható volt a dobogós helyezés a lányoktól, ugyanakkor rontotta az esélyeket az a tény, hogy Hudák Dorina és Balogh Ágnes Kyra felkészülését az elmúlt héten betegség hátráltatta, így legyengült fizikálisan állapotban álltak asztalhoz múlt szombaton – fogalmazott az egyesület szakosztályvezetője.

Bogdánffy Csabától megtudtuk, hogy ezen körülmények ellenére mindent megtettek a sikeres szereplés érdekében, aminek következtében a csoportmérkőzések során az ATSK Szeged ellen 3-1-re nyertek, míg a KSI együttesét 3-0-ra múlták felül.

A négy közé jutásért nagy csatában született meg a siker a Nyírbátor ellenni 3-2-vel, még a döntőbe jutást sem tudta megakadályozni a Soltvadkert, mely csapat ellen sima 3-0 született. A döntőben végig kiegyensúlyozott összecsapáson küzdöttek lányaink a bajnoki címért, de meg kellett hajolniuk a NAC Nyíregyházával szemben, mivel 2-1-es vezetésünk után nem sikerült behúzni a végső győzelmet.

A szakosztályvezető értékelésében elmondta, hogy az elmúlt évi bronzérem után sikerült előbbre lépni az orosháziaknak, ami azt jelenti, hogy továbbra is a hazai élmezőny meghatározó tagjai játékosaink. Varga Bernadett, Hudák Dorina és Balogh Ágnes Kyra teljesítménye elismerésre méltó, melyben nagy szerepe volt Csáki Rita és Séllei Zoltán edzőknek, akik a felkészülés valamint a verseny során segítették a lányokat.

A csapatverseny másnapján rendezték a serdülő MOATSZ Kupát, ahol Varga Bernadett hatodik, Hudák Dorina tizenkettedik lett, még Balogh Ágnes Kyra a főtáblára jutott. A fiúk között Molnár Levente a csoportgyőzelem után a legjobb 16 között zárta a versenyt.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás