- hirdetés -

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 20. fordulójában a listavezető Méhkerék együttesét fogadta a gyopárosi műfüvön a Rákóczi Vasas. A rákóczitelepiek többgólos vereséget szenvedtek az elmúlt szezonban még a harmadik vonalban szereplő határmenti csapattól.

Rákóczi Vasas SE – Méhkeréki TE      1 – 5    (0 – 1)

Orosháza, műfüves pálya. 250 néző. V.: Barta T. (Bozó Norbert, Petrovszki Péter)

Rákóczi Vasas: Tóth K. – Kiss Z., Vili, Ludányi, Sajti – Bogár (Harmati), Bálint (Dudás) – Boros, Kánya (Egry), Kolozsvári J. (Kolozsvári Cs.) – Mazán. Edző: Gyimesi András.

Méhkerék: Patka – Boros (Komlósi), Ruzsa Sz., Wéber, Pilán (Bagyinszki) – Kovács Gy. (Bondár), Fülöp, Jónás – Vass, Geiger (Popovics), Sztojka. Edző: Bíró Róbert.

– Szeretnénk egy jó és sikeres mérkőzést játszani a bajnokesélyes ellen – nyilatkozta a találkozó előtt Gyimesi András, a Rákóczi edzője. Nos, a bizakodás egyik fele bejött, ugyanis jó mérkőzést láthatott a szépszámú nézősereg, melynek első félidejében derekasan helyt állt a megfiatalított rákóczitelepi együttes.

Tóth Krisztiánt (sárgában) többször nehéz helyzetbe hozták társai (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A 13. percben óriási hazai lehetőséggel indult a mérkőzés. Bálint Dávid mélységi passza után Mazán vette maga elé a labdát, majd vezette rá a kapusra, de a lövés elhalt Patka kapus kezében. A 18. és a 26. percben Sztojka került helyzetbe, mindkétszer Tóth bravúros védéseire volt szükség. A 28. percben már az orosházi portás is tehetetlennek bizonyult. Egy jobb oldali beadást Sztojka lőtt kapura, Tóth újabb védése után a kipattanót Kovács Gy. belsőzte 7 méterről a hálóba, 0-1.  A második játékrész ismét Mazán ziccerrel kezdődött, ezúttal lövés előtt beérték a védők. Az 51. percben Fülöp 17 méteres szabadrúgásból tekert a sorfal felett a léc alá, 0-2. Az 58. perben Vass jobb oldali lapos beadását Geiger passzolta 3 méterről a hálóba, 0-3. A 63. percben Geiger labdáját Sztojka tekerte 12 méterről a hosszú sarokba, 0-4. A 84. percben Sztojka emelt 10 méterről a hosszú sarokba, 0-5. A 85. percben Kolozsvári Csaba keresztlabdáját a hosszú oldalon érkező Harmati passzolta a rövid sarokba, 1-5.

Gyimesi András: Gratulálok az ellenfélnek, de a saját csapatomat is dicséret illeti, mert a mai állapotunkhoz képest fegyelmezetten lehoztuk a mérkőzést. El kell ismerni, hogy egy jobb csapattól kaptunk ki.

A Rákóczi Vasas március 17-én Mezőhegyesen lép pályára. A találkozó kezdési ideje: 15 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.