- hirdetés -

Régi vágya teljesül a szentetornyai lakosoknak: megújul a Kiss Ernő utcai orvosi rendelő. A fejlesztésnek köszönhetően modern környezetben, szélesebb körű egészségügyi ellátásra számíthatnak a körzetben élők.

Orosháza 39,7 millió forintot nyert a Kiss Ernő utcai, 10. körzetszámú orvosi rendelő felújítására. A vegyes praxisú körzet háziorvosa, dr. Patvaros Áron mintegy 2000 ember háziorvosi ellátásáért tartozik felelősséggel, közöttük 400 gyermekért. A pályázatból az épület energetikai korszerűsítése mellett alapvető eszközbeszerzésre is sor kerül, és bővül a szolgáltatások köre. A szakember a fejlesztések közül kiemeli a „minilabort”, ennek köszönhetően a betegeknek a jövőben nem feltétlen kell beutazni a kórházba különböző vizsgálatok – mint például vérvétel – miatt.

– A projekt keretében megvalósuló egészségügyi többletszolgáltatásoknak köszönhetően javulhat a helyi lakosok életminősége – nyomatékosítja lapunknak dr. Patvaros Áron. Hozzátéve, az energetikai korszerűsítéssel jelentősen csökkeni fognak az 1982-ben felépített, és azóta csak kisebb fejlesztéseken átesett épület fenntartási költségei. Az épület tetejére telepítendő napkollektorok gyakorlatilag az ingatlan teljes energiaigényét fedezik majd, mindemellett a fűtési rendszerek korszerűsítése is megtörténik egy új kondenzációs kazán beszerelésével, és a nyílászárókat is kicserélik. A projekt részét képezi továbbá akadálymentes rámpa, valamint a szociális blokk kiépítése. Játékok, bútorok, székek, számítógépek és egészségügyi eszközök – sorolja dr. Patvaros Áron háziorvos – a kényelmi és funkcionális célú beszerzések sorát, amelyek szintén a beruházás részét képezik.

A kiemelkedő szakmai tudás mellé korszerű körülmények járnak (Fotó: Rosta Tibor)

Az orvosi rendelő tulajdonosa az önkormányzat, ezért a pályázatot a város készítette el és nyújtotta be. Bojtor István alpolgármester lapunk megkeresésére válaszolva hangsúlyozta, az orvosi rendelő teljes körű felújításával az orosháziak régi kívánsága teljesül.

– A Simonka György országgyűlési képviselő által életre hívott térségi összefogás keretében a megyei fejlesztési pénzekből több milliárd forintos forrás lehatárolását értük el. Azért dolgozunk, hogy jó legyen Orosházán élni, hiszen a helyieknek is jár a 21. századi ellátás, környezet. Az orvosi rendelők után a szociális intézmények, az iskolák és óvodák felújítása is az elsődleges célkitűzések közé tartozik, nem csak városunkban, de egész Dél-Békésben – hangsúlyozza az alpolgármester.

Kiemeli: jelen projekt is bizonyítja, hogy a kitartó munka eredményekkel jár, és az egymásra épülő fejlesztések az élhető-szerethető környezet megteremtését szolgálják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.