A zene összetart – Alternatív nosztalgia a városi könyvtárban

Tizedik részéhez ért a Zenetörténeti Esték rendezvénysorozat. A Justh Zsigmond Városi Könyvtárban tartott program témája ezúttal az Alternatív Zenei Klub történetének a felidézése volt.

Szépszámú közönség volt kíváncsi a nyolcvanas-kilencvenes évek alternatív zenei világát felidéző rendezvényre. A Zenetörténeti Esték-sorozat keretein belül ezúttal az Alternatív Zenei Klub történetét, koncertjeit, vidámabb pillanatait, felejthetetlen történeteit hallgathatták meg, akik március 10-én délután ellátogattak a városi könyvtárba.

– A rendezvény a Zenetörténeti Esték-sorozatunkban zajlik. Ez most a tizedik előadás, egyébként inkább klasszikus zenével szoktunk foglalkozni. Egy olyan előadásunk volt még két éve, ahol a könnyűzenei műfaj került terítékre. Ezúttal, kicsit múltidéző jelleggel az 1989 és 1994 között működő Alternatív Zenei Klubot mutatjuk be, elvégre rendkívül közösségteremtő, közösségformáló ereje volt akkoriban a fiatalok körében – nyilatkozta az esemény moderátora, Törköly József.

Az Alternatív Zenei Klub történeteit idézték fel (Fotó: Rosta Tibor)

Kezdésként Buzai Csaba, a könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, Törköly József pedig bemutatta az est vendégeit. Ezúttal Feldmann József és Széplaki Imre, a Kulturális Szemle együttes tagjai, K. Tóth István, együttesük menedzsere, valamint Szikora László, az Alternatív Zenei Klub egyik alapítója meséltek a kezdetekről és a felejthetetlen pillanatokról. Kicsit kitekintést adtak az akkori orosházi fiatalság szórakozási lehetőségeiről is.

Elhangzottak többek között olyan ismert zenekarok nevei, mint a Prosectura, Variola vagy az akkor még szárnyait bontogató Tankcsapda. Természetesen szóba került a klub „házizenekara”, a Kulturális Szemle is. Az együttes francia-benelux turnéja máig felejthetetlen emlék a tagok számára. Az élménybeszámolók közben a klub házilag készített, mégis tartalmas egykori újságjait is lapozgathatták a hallgatók.

A beszélgetős estet zenebejátszások, egykori fénykép- és videófelvételek színesítették, valamint a végén a közönség is interaktív módon bekapcsolódhatott a társalgásba.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás