- hirdetés -

Nyílt napokkal, bemutató órákkal várják a szülőket és az óvodásokat ezekben a hetekben az orosházi általános iskolák. A cél: segíteni a megfelelő intézmény kiválasztásában.

A szeptemberben tankötelessé váló gyermekek szüleinek hamarosan el kell dönteni, Orosháza hat alapfokú oktatási intézménye közül melyikbe íratják be őket. Ilyenkor számos kérdés merül fel: milyen lesz az iskola, mennyire szereti majd a gyermek, a számára megfelelő módszereket alkalmaznak-e, és még sorolhatnánk.

Az iskolák megismerése, a lehetőségek áttekintése nem egyszerű feladat. Az objektív összehasonlítást segítik a kompetenciamérések eredményei, személyes tapasztalatokat pedig a nyílt napokon gyűjthetnek a szülők.

Az óvodások és szüleik ezekben a hetekben bepillanthatnak az iskolai életbe (Archív fotó: Rajki Judit)

A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában február 20-án várták az érdeklődőket négy bemutató órára, amelyek után kötetlen beszélgetésre is lehetőség nyílt. Az intézmény fő profilját az angol-magyar két tannyelvű képzés jelenti. Az, hogy hány első osztályt indítanak, a beiratkozók létszámától függ. Az idei évnek összesen megközelítőleg négyszáz tanulóval vágtak neki 18 osztályban, 42 pedagógus irányításával.

A sportos Eötvös

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskolát sport tagozata különbözteti meg a többi intézménytől. A március 7-8. közötti nyílt napokat is ennek jegyében szervezték. Hetedikén a program nagy részét sportbemutatók tették ki, az iskola tanulói mellett a meghívott orosházi sportegyesületek tartottak bemutatót. A nap szülői fórummal folytatódott, nyolcadikán pedig tanórákat is meglátogathattak a tájékozódni kívánó szülők. Az Eötvös a tervek szerint két, 20-22 fős osztályt indít.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskolában szintén március 7-én tartottak nyílt napot. Magyar nyelvi és matematikai játékok, angol, illetve német foglalkozás , valamint informatika órák fogadták az érdeklődőket. A kérdéseket itt is délutáni fórumon tehették fel a szülők.

Az Eötvösben több orosházi egyesület képviselője mutatta be sportága szépségeit (Fotó: Rosta Tibor)

A Székács József evangélikus iskola február 21-én tartottak nyitotta ki az osztálytermek ajtaját a nagycsoportos óvodások és szüleik előtt, részletesen tájékoztatva őket a beiratkozásról. Két osztály indítását tervezik: egyikben az angol nyelv tanulása mellett a mindennapos testnevelés keretében asztalitenisszel ismerkednek a diákok. A másikban pedig a német nyelv tanulásán túl vívásórák várják a gyerekeket. A lelki nevelésre nagy hangsúlyt fektető intézmény március 10-én délelőtt újabb, ezúttal játékos, vidám nyílt napot szervezett.

A szakemberek azt tanácsolják a szülőknek, hogy mindenképp vegyék figyelembe, mit szeretne a gyermek, esetleg miben tehetséges. Nem elhanyagolható szempont az sem, milyen messze van az iskola, illetve, hogy hova íratják az ovis barátokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.