- hirdetés -

Közel 150 gyermek mártózhat meg a márciustól júniusig tartó időszakban Gyopároson. Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos óvodája székhely intézményeinek nagycsoportosai vehetnek részt a játékos programon.

Már a reggeli órákban megtelt gyerekekkel az élményfürdő oszlopos medencéje. Nagy Nándor segítségével játékos módon szoknak hozzá az óvodás korú gyermekek a vízhez. A lebegést, a siklást és az  úszódeszka használatát is megtanulhatják a kicsik. 

Horváth Lajosné az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája Lehel utcai Székhely Óvoda intézményvezető helyettese elmondta, az Orosháza Város Napköziotthonos Óvodája székhely intézményeinek nagycsoportosai vehetnek részt a programon minden évben, márciustól-júniusig.

Vidám arcokat látva nem kétség, hogy a foglalkozás nagy örömöt szerez az óvodásoknak. (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Ez a vízhez szoktatási program jelenleg csaknem 150 gyermeket érint, egy csoport két hétig tölti kint a délelőtti testmozgásra szánt időt. Jó lehetőség ez arra, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek is eljussanak az élményfürdőbe és kipróbálják ezt a játékos foglalkozást – fogalmaz az intézményvezető helyettes. 

Az egészséges életmódra való neveléshez és a testmozgás szükségének kiemeléséhez járul majd hozzá az épülő tanuszoda is, melyről itt írtunk. 

A vidám arcokat látva nem kétség, hogy a foglalkozás nagy örömöt szerez az óvodásoknak és segíti a sport szeretetének kialakulását. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.