- hirdetés -

Minden család 12.000 forintot jóváírhat gázszámlájából, jelentette be a kormány. Ennek oka a beköszöntött hideg időszak.

Az egészen enyhe tél után megérkeztek a mínuszok, az erős havazás és a fagy. A fűtést magasabb fokozatra kellett állítani, ez pedig sok családnál eredményez jelentős pénzkiesést. Ezért döntött a kormány amellett, hogy minden család jóváírhat 12.000 forintot gázszámlájából. 

A kormányfő közölte, a kedvezményt megkapják a távfűtést használók is. Ennek részleteit Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter tárgyalja meg az önkormányzatokkal – tette hozzá.

Elmondta, a hagyományos módon fűtő, szenet vagy fát használó emberek esetében megnövelik az erre a célra szolgáló szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal. Az intézkedés végrehajtásával Pintér Sándor belügyminisztert bízták meg.

A mutatók és a 4 százalékos gazdasági növekedés emellett lehetővé tette, hogy 10 000 forintos Erzsébet utalványokat kaphassanak a nyugdíjasok. A miniszterelnök szerint az időseknek is joguk van részesülni a gazdaság teljesítményéből – jelentette be Orbán Viktor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.