- hirdetés -

Március 5-ig adhatták le az egyéni választókerületekben indulni szándékozó országgyűlési-képviselő jelöltek és jelölő szervezetek ajánlóíveiket. Az orosházi központú Békés Megye 4. számú választókerületében 45 jelölt hozta vissza ajánlásait.

Február 19-e és március 5-e között, bő két hét állt rendelkezésre a 2018. áprilisi országgyűlési választások egyéni választókerületeiben indulni szándékozó jelöltek és jelölő szervezetek számára, hogy ötszáz érvényes ajánlói aláírást gyűjtsenek össze a hivatalos induláshoz. Ez idő alatt 49 igényt regisztráltak ajánlóívek iránt Békés Megye 4. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Irodájában (OEVI). A március 5-ei 16 órás határidőig 45-en hozták vissza ajánlóíveiket. Mint az Oroscafen is beszámoltunk róla, az ajánlóívek gyűjtésének első napján (február 19.) a Fidesz (jelölt: Simonka György) és a Jobbik (jelölt: Dr. Szabó Ervin) már leadta ajánlóíveit, majd február 23-án az MSZP-PM jelöltje (Füvesi Sándor) is leadta az aláírásokat.

Az OEVI tájékoztatása szerint a legtöbben az utolsó napon adták le összegyűjtött ajánlóíveiket. A kedd délután adatok értelmében a választókerületünkben;

  • Kilenc jelöltet vettek jogerősen nyilvántartásba,
  • egy jelöltet jogerősen elutasítottak,
  • tizennégy jelölt esetén a nyilvántartásba vételről még nincs jogerős ítélet,
  • egy jelöltet nem jogerősen elutasítottak,
  • és tizenhárom jelölt nyilvántartásba vételre vár.

A nyilvántartásba vételről Békés megye 4. számú Egyéni Országgyűlési Választókerületi Választási Bizottsága (OEVB) dönt. Az OEVB március 5-i ülésén megtörtént a szavazólapi sorsolás, melyről bővebb tájékoztatást az Orosházi Élet pénteki lapszámában olvashatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.