- hirdetés -

Sajtótájékoztató keretében jelentette be Füvesi Sándor, az MSZP-PM országgyűlési képviselőjelöltje és Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, hogy közokirat-hamisítás, személyes adatokkal való visszaélés és a választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesznek az Orosházi Rendőrkapitányságon.

– Én azt gondolom, hogy a napok óta húzódó, kedélyeket borzoló folyamat, az egyik legszebb ünnepünket, a demokrácia ünnepét érinti, hiszen szervezett választási csalás gyanúja látszik Orosházán – kezdte március 6-i sajtótájékoztatóját Füvesi Sándor a Polgármesteri Hivatal épülete előtt.

A Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd Magyarországért (MSZP-PM) pártszövetség országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: a MSZP-PM delegáltja több gyanús aláírást talált az Egyéni Országgyűlési Választókerületi Választási Bizottságának ülésén, volt olyan eset, amikor különböző pártok ajánlóívein megegyezett az aláírók sorrendje, valamint olyan személyek aláírása is szerepelt az íveken, akik biztosan állítják, hogy nem írták alá azt.

– A botrány teteje, ami személy szerint velem történt, egy nyilvántartásba vett országgyűlési képviselőjelölttel, hogy én magam is szerepelek ajánlóként öt jelöltnél, szervezetnél – emelte ki Füvesi Sándor.

Gyanús esetek az ajánlóívek körül (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A sajtótájékoztatón Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese elképzelhetőnek találta, hogy négy évvel ezelőtti adatok kerültek ki a nyilvántartási rendszerből, hiszen Füvesi Sándor esetén a régi lakcímével írták alá az íveket, de mások is jeleztek hasonló problémákat.

– Minden olyan tevékenység, ami választásokkal való visszaélést jelent, nagyon súlyos bűncselekmény, de miután itt okirat hamisításról és személyes adatokkal való visszaélésről is szó van, ezért halmozottan akár 5-6 éves börtönbüntetéssel is fenyeget – hangsúlyozta a szocialista politikus.

Gőgös Zoltán utalt rá, hogy a csalás mögött a Fidesz állhat. Ezt firtató kérdésünkre azt válaszolta, hogy csak ők lehettek, abból a célból, hogy megosszák az ellenzéket. Viszont hangsúlyozta, hogy ez csak gyanú.

A sajtótájékoztató befejeztével Füvesi Sándor feljelentést tett közokirat-hamisítás, személyes adatokkal való visszaélés és választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával az Orosházi Rendőrkapitányságon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.