- hirdetés -

Pécs, Sárospatak és Tatabánya volt az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) legutóbbi versenyeinek helyszíne. Szél Anna győzelemmel, Szél Balázs pedig ezüstéremmel gazdagodott. 

Idén Tatabánya adott otthont a Diák I.-es korosztály birkózói számára rendezett kötöttfogású országos bajnokságnak. Az Orosházi Spartacust itt Erős Richárd képviselte, aki a 63 kilogrammosok között végül a tizedik helyen zárt.

Sárospatak a kadet korosztály idei második minősítési versenyének volt a helyszíne. A tét a válogatott kerettagság kivívása volt. A 61 kilogrammosok mezőnyében Szél Anna ennek megfelelően magabiztos birkózással szerezte meg a súlycsoport aranyérmét, mindhárom mérkőzésén tussal, vagy technikai tussal győzedelmeskedve. Ezzel eldőlt, hogy ő képviseli a magyar színeket a kijevi Európa-bajnokságon, melynek nem kisebb tétje lesz, mint az ifjúsági olimpiára való kijutás.

A pécsi egyetem sportcsarnokában az U23-as korosztály szabadfogású birkózói léphettek szőnyegre, ahol a 79 kilogrammban induló Szél Balázs képviselte a Spartacust. Taktikus birkózással egészen a döntőig menetelt, ott azonban már nem bírt junior-világbajnoki bronzérmes ellenfelével, így ezüstéremmel zárta a megmérettetést.

Ezüstéremmel zárt Szél Balázs az U23-asok pécsi országos bajnokságán (Fotó: OSBK)

Érdekesség, hogy a versenyen több, egykor orosházi klubok színeiben birkózó fiatal versenyző állhatott fel a dobogóra. A BVSC birkózója, Ladjánszki Ádám és az UTE versenyzője, Antal Dániel Szél Balázshoz hasonlóan ezüstérmet szerzett, 65 illetve 70 kilogrammban. A már csepeli színeket képviselő Almási Ferenc pedig meg sem állt a dobogó legfelső fokáig a 125 kilósok között.

A Spartacus birkózói számára a munka továbbra sem áll meg. Szél Balázs Mátraházán, Szél Anna pedig a felnőtt női válogatottal, Bulgáriában vesz részt edzőtáborban. Jochim Márk versenyzőként szintén Bulgáriában, Páli Sándor edzőként Lengyelországban vesz részt versenyen. Surányi Martin pedig, aki junior korúként a felnőttek között szerzett ezüstérmet Szerbiában, Tatán edzőtáborozik a szerb válogatottal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.