- hirdetés -

Szabó Ágnes magyar bajnoki címet szerzett, az orosházi klub több versenyzője pedig érmes helyezéssel gazdagodott a hétvégi megmérettetésen.

Tápiószele adott otthont március 3-4-én a Felnőtt Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak, melyen az Orosházi Toldi SE versenyzői ismét kitettek magukért, kiváló eredményeket értek el Musztafa Imre vezetőedző tanítványai. 

Az élete első versenyén induló Földvári Gabriella 63 kg-ban 72,5 kg-ot teljesített, ezzel a többszörös magyar bajnok mögött a második helyen végzett. Pogány Andrea 72 kg-ban a bronzérmet szerezte meg 77,5 kg-os nyomásával. Schneider Erzsébet 84 kg-os kategóriában a negyedik helyen zárt 70 kg-os teljesítményével, eredményével megjavította a masters2 országos csúcsot.

Az orosházi klub női csapata és vezetőedzőjük a magyar bajnokságon (Fotó: Toldi SE)

+84 kg-ban Szabó Ágnes 145,5 kg-mal magyar bajnok lett, megjavította a felnőtt országos csúcsot (ami egyben nem hivatalos Európa-csúcs is). Az abszolút értékelésben a dobogó második fokára állhatott. Ugyanebben a kategóriában Lovas Mónika 112,5 kg-ot teljesített, ezzel bronzérmet szerzett. A női csapat a második helyen végzett – számol be az eredményekről a klub közösségi oldalán.

A férfiaknál nagy csatában a 93 kilósok között Szöllősi Gábor a 7. helyen végzett 165 kg-os eredménnyel. 120 kg-ban Farkas Ádámnak 160 kg sikerült, ezzel a súlycsoportja bronzérmese lett. Véró Alex +120 kg-ban – csak nehezebb testsúly miatt lecsúszva a második helyről – a dobogó harmadik fokára állhatott. Alex 212,5 kg-os nyomása új junior országos csúcs.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.