- hirdetés -

Közeledik a március 31-i határidő, ameddig a vállalkozások regisztrálhatnak a székhelyük szerint illetékes kereskedelmi és iparkamaránál, és megfizethetik a kamarai hozzájárulást.

A hozzájárulás befizetéséről szóló leveleket a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is kiküldi e-mailben a vállalkozásoknak. Az évi ötezer forintot mindenkinek kötelező megfizetni. Ellenkező esetben adók módjára behajtható köztartozásnak minősül, amelyet az állami adóhatóság szed be.

Arról, hogy mi a teendője a kezdő és a már működő vállalkozásoknak ebben a vonatkozásban, a kamara részletesen tájékoztat a www.bmkik.hu honlapon. Fontos tudni, hogy a regisztráció csak a hozzájárulás befizetésével válik aktívvá, és a vállalkozás ezt követően kerül az országos keresőrendszerbe. Ennek segítségével a cégeket megtalálhatják leendő partnereik, és a cégek is kereshetnek, találhatnak vagy ellenőrizhetnek üzleti partnereket.

A kamara felhívja az egyéni és társas vállalkozások figyelmét, hogy a hozzájárulást minden évben meg kell fizetni, azonban ezt elszámolhatják költségeik között. Emellett lényeges az is, hogy a kamarát a vállalkozással kapcsolatos minden változásról tájékoztatni kell.

Amennyiben a cég banki átutalással teljesíti a befizetést, úgy a közlemény rovatban fel kell tüntetni a vállalkozói adószámot, a regisztrációs adatlapot pedig cégszerűen kell aláírni.

További részleteket a www.bmkik.hu honlapon találnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.