- hirdetés -

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpontban tartott vezetőképzőt a hétvégén. A három napos rendezvényre az ország minden pontjából érkeztek egyesületi vezetők és elnökségi tagok.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének vezetőképző sorozatának ezúttal Orosháza adott otthont: a rendezvényen mintegy 45 fő vett részt, az ifjúsági tagozat tagjaitól kezdve egyesületi vezetőkön át az országos elnökig érkeztek vendégek Pécsről, Budapestről és Békéscsabáról is. A vendégeknek a hétvégi tréningen – a kedvezőtlen időjárás miatt – a város megismerésére kevés lehetőségük maradt, de ennek ellenére a vendéglátók készültek programokkal: szombaton a gyopárosfürdői strandon éjszakai fürdőzésen vettek részt, ellátogattak a sportkomplexumba, valamint egy kulturális előadásra is sor került.

Amikor vasárnap megérkeztünk a záróprogramra, a tagok körben ültek. A kérdés, melyre egyesével válaszolniuk kellett: Mit viszel haza? A konferenciateremben egyértelműen családias légkör uralkodott, a legtöbben a motivációt, az összetartást és a közös célt, mint a hétvége tanulságát emelték ki.

Interaktív, szórakoztató feladatokkal készültek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke az Oroscafenak elmondta: – Az ország minden részéből érkeztek egyesületi vezetők és vezetőségi tagok, akik vezetőségi ismeretekben, Orosházában, annak megismerésében és a NOE-ban elmélyíthették ismereteiket. Úgy látom, mindenki nagyon jól érezte magát, Orosháza egy nagyon családbarát és szerethető város, akik itt voltak tagok, feltöltődtek.

Szilágyiné Bella Margit, az orosházi Nagycsaládosok Egyesületének elnökségi tagja (aki hat éven keresztül vezette a helyi egyesületet – a szerk.) hozzátette, nagy öröm, hogy Orosházán rendezték meg a vezetőképzőt. 

– A vezetőképzésnek az a célja, hogy önkénteseket motiváljon különböző feladatok ellátására, készségfejlesztő, hasznos önismereti tudást és önbizalmat adjon azoknak, akik ebben a munkában részt vesznek – fogalmazott az orosházi egyesület egykori elnöke.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.