- hirdetés -

Az idei tél leghidegebb időszaka köszöntött be a héten. Orosházán is röpködnek a mínuszok és a havazásból is kijutott bőven, még a gyopárosi tó felszínét is jég fedi. Adódik a kérdés: alkalmas lehet a korcsolyázásra?

A gyopárosi tórendszerért felelős Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója egyértelmű nemmel válaszolt az OrosCafénak. 

– A gyopárosi tó jegének vastagsága nem éri el a harminc centiméteres vastagságot, ami ajánlott a biztonságos szabadtéri korcsolyázáshoz. Arra kérek mindenkit, hogy a saját biztonsága érdekében ne menjen a jégre – hívta fel a figyelmet Benkő Ferenc.

Nem biztonságos a tó jege (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Rossz hír a téli sportok szerelmeseinek, hogy várhatóan már nem is lesz a tél során olyan hideg amitől kellő vastagságúra hízhatna a jég. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint a hétvégén Békés megyében már felkúszhat a hőmérők higanyszála a nulla fok fölé.

Ettől függetlenül pénteken tovább folytatódik a havazás, a csapadékzóna északkelet felé halad. Nagy területen lehet öt centiméter feletti hómennyiségre számítani: a legnagyobb mennyiség délnyugaton és az Alföld déli részén várható, ezeken a részeken további 8-12 centiméter hóréteg alakulhat ki.

Holnap estefelé a délkeleti és déli tájakon – legfőképp Csongrád és Békés megyében – ónos esőre, fagyott esőre is számítani kell.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.