Tavaszi Színházi Esték – Az ajtó

A Tavaszi Színházi Esték első előadásán egy hely sem maradt szabadon, és egy szem se maradt szárazon, a Petőfi Művelődési Központban. Szabó Magda: Az ajtó című nagy sikerű könyvéből készült adaptációt láthatta a közönség, február 27-én. 

Szabó Magda Kossuth-díjas írónő mitológiai személyiséggé növesztett sepregető öregasszonyának története igazi világsiker: 34 nyelvre fordították le. 
Ezt a remek művet álmodta színpadra Czeizel Gábor, melynek sikere nem nevetésben, hanem inkább könnyekben mérhető. 

Szeredás Emerenc szerepében Hegyi Barbara, Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész látható.
– Emerenc egy nagyon erős karakter. Elég jól ismert figura, egy sokkal idősebb nő, mint amilyen én vagyok  a valóságban. Annak ellenére, hogy korban messze van tőlem, karakterben és a világról való gondolkodásunkban van némi hasonlóság, illetve bárcsak én is ilyen szabadon gondolhatnám, mint ahogy ezt ő gondolja. Színészként ez a szerep egy jutalom játék – mesélte karakteréről Hegyi Barbara.

Nagyváradi Erzsébet (b), mint Molnár Anna, és Hegyi Barbara (j), mint Szeredás Emerenc (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Molnár Anna, a neves írónő és professzor férje Budára költözik. Ahhoz, hogy mindketten hivatásuknak élhessenek, szükségük van egy megbízható házvezetőnőre. A szomszédok és ismerősök a szemközti ház lakóját, egy kemény, dolgos, köztiszteletnek örvendő, ám egyben rettegett hírű asszonyt, Szeredás Emerencet ajánlják. Emerenc a vastag, bezárt ajtó mögött él. Molnár Anna előtt feltárul az ajtó, mely mögött Emerenc védi magányát és tehetetlen nyomorúságát.
A két asszony ismerkedéséről, bátortalan közeledéséről, egymásra utaltságáról és fokozatosan szeretetté alakuló kapcsolatáról szól a mű, melyre mindvégig rányomja bélyegét a közelmúlt történelme és az emberi méltóság tisztelete.

Baranyai Ilona szervező elmondta, a Tavaszi Színházi Esték bérletes előadásaira hamar elkelnek a jegyek, ez az előadás is telt házas.  
– Az egyedi jegyek eladása alapján elmondható, vegyes az orosháziak érdeklődési köre, mi pedig igyekszünk mindenkinek kiszolgálni az igényét – mondta a szervező. 

Az előadást két részben láthattuk. A 150 perc alatt néma csend uralkodott a teremben, mindenkit elvarázsolt a színészek által megidézett budai utca és annak lakói. Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás