- hirdetés -

A Polgármesteri Hivatal nagyterme volt a helyszíne a Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP) első fórumának február 27-én. Hat egyesület mutatkozott be a nagyszámú közönségnek.

Első, rendhagyó alkalommal tartott fórumot a HEP fogyatékkal élők esélyegyenlőségével foglalkozó munkacsoportja. A csoport elnöke, Tóthné Kis Judit elmondta, hogy a fórum jó alkalom arra, hogy megismerjék a munkacsoportot.

– A lényeg, hogy közelebb kerüljünk a fogyatékkal élő emberekhez és ne csak a problémáikhoz, hanem azokhoz az élethelyzetekhez vagy sorsokhoz, amik kiváltották, hogy valaki fogyatékkal élő ember legyen. A megérzés, átérzés közvetítése a legfontosabb, nem a sajnálaté – mondta.

A köszöntő beszédek sorát Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere nyitotta, aki örömét fejezte ki, hogy a Polgármesteri Hivatal lehet a színtere a HEP első fórumának.

Tőle Tóthné Kis Judit vette át a szót. Megköszönte az érdeklődők jelenlétét, hogy a munkaidő ellenére a fórumra áldozták idejüket és Dávid Zoltánnak, hogy a kezdetektől ösztönözte és bátorította a munkacsoportot a megszervezésben.

Részletes tájékoztatást kaphattak a jelenlévők a munkacsoport tevékenységéről (fotó: Rosta Tibor)

– Nagyon sokat tanultam a csoporttagoktól, hiszen úgy gondoltam, csakis nagy horderejű dolgok véghezvitelét lehet sikerként elkönyvelni, de ma már tudom, hogy a kis dolgok is előreviszik a világot – tette hozzá.

Ezután a munkacsoport hat egyesületének vagy szervezetének bemutatója következett. Először a Wesley János Közoktatási Intézmény képviselője mutatta be az iskolát. Ezután a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete következett, akik saját történeteiket, tapasztalataikat osztották meg a jelenlévőkkel. Utána a Siketek és Nagyothallók Helyi Szervezete, a Mozgáskorlátozottak Egyesülete és az Orosházi Kórház képviselőjének prezentációja jött.

A programot a Vadvirág Esély Klub zárta, akik egy külön produkcióval készültek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.