- hirdetés -

Az ország nagy részében, így Békés megyében is csapadékos idő és további havazás várható. Az Országos Rendőr-főkapitányság körültekintő vezetésre és a szokottnál is nagyobb odafigyelésre hívja fel a figyelmet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján a déli országrészeken lehet a leginkább havazásra számítani, köztük Békés megyében is. Előfordulhat, hogy akár 5-10 centimétert meghaladó hó is hullhat több helyen.

Az Országos Rendőr-főkapitányság ezért kommunikációs szolgálatán keresztül szeretné felhívni a gépkocsivezetők figyelmét, hogy a közlekedés során óvatosan vezessenek, legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra és a csúszós utakra. A sebességet úgy osszák be, hogy egy esetleges megcsúszás esetén korrigálni tudjanak. A havas, jeges utakon a szokottnál nagyobb követési távolság betartását és az előzések kerülését tanácsolják.

Körültekintésre és a szokottnál is nagyobb odafigyelésre van szükség (Fotó: police.hu)

A biztonságos közlekedés érdekében fontos a szélvédők tisztántartása és párátlanítása. Mivel a gyalogosok észlelése ilyenkor nehezebb, ezért a gyalogos-átkelőhelyeknél a szokottnál is lassabban, körültekintőbben vezessenek. Kerékpárral vagy gyalogosan közlekedés esetén pedig fontos, sőt életmentő lehet a megfelelő fényvisszaverő felszerelés használata.

Indulás előtt nem árt tájékozódni a várható időjárásról és az útviszonyokról. További baleset-megelőzési tanácsokat a  baleset-megelőzés.eu oldalon olvashatnak. A rendkívüli időjárási körülményekkel kapcsolatos információkról, a rendőri intézkedésekről, valamint a lezárt utakról itt  lehet tájékozódni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.