- hirdetés -

Fontos mérkőzéssel folytatódott az NB I/B-s bajnokság az orosházi női kézilabdázók számára február 24-én. Továbbra sem szerezték meg a tavaszi első győzelmüket, négygólos vereséget szenvedtek a Nyíradony ellen.

OXXO Energy Orosházi NKC – Nyíradony VVTK 26-30 (14-15)
NB I/B-s női kézilabda mérkőzés, Orosháza.
Vezette: Lengyel, Sebestény

Orosháza:
Brunner – Antal 3, Takács 3 (1), Som 1, Kamuti 1, Zvolenszky 3, Zsilák 1 Cserék: Makai, Késmárki (kapusok), Hatala 3, Vörös 5, Dancsó, Tóth S. 3, Horváth N., Ulmann 2. Vezetőedző: Papp László.
Nyíradony:
Varga – Szabó P. 6, Kenyeres 5, Kudor 5, Bordás 6, Sopronyi 7 (1), Bocska. Cserék: Molnár (kapus), Tóth A., Váncsa, Sigér, Kun 1. Vezetőedző: Körstner Vilmos.

Nagy iramú sok hibával tarkított játékot láthatott a publikum. Mindkét együttes a gyors befejezéseket erőltette, így a védelemre egyik oldalon sem fektettek nagy hangsúlyt. A kilencedik percben két góllal vezetett a Nyíradony, ekkor kért időt Papp László (9. perc 6-8). Az egyperces pihenő után Kamuti és Zvolenszky góljaival egalizált az OXXO Energy Orosházi NKC. Ezután sokáig nem tudtak ezen az eredményen tullépni a felek. A nyírségiek Kenyeres révén törték meg hamarabb a gólcsendet (17. perc 8-9). Elöl rendre elhaltak a hazai kísérletek az ellenfél hálóőrében, amit kihasznált a pirosmezes csapat (24. perc 10-13). Brunner most is kiválóan teljesített, ziccereket és büntetőket is hárított, míg az ellenfél hálóőre súlyos fegyelmezetlenséget követett el. Már az első játékrész során kétperces büntetést kapott reklamálásért, majd a nem sokkal a szünet előtt letarolta Zvolenszky. A manővert piros lappal értékelték a játékvezetők. Ezt jól használta ki az ONKC, hiszen a félidő végéig egy gólra zárkóztunk.

Zvolenszky Nóráék továbbra is pont nélkül a tavasszal (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Jól kezdte a második félidőt a hazai gárda, hamar kiegyenlítettek, de a vezetést nem tudták átvenni. Ehelyett ismét három góllal ellépett Körstner Vilmos együttese. A támadójáték továbbra sem működött, ziccereket maradtak ki. Az ellenfél is sok hibával játszott mégis egyre inkább távolodtak Sopronyiék (49. perc 19-24). Már hat gól is volt a felek között, végül négygólos vereséget szenvedett az Orosháza. Ezen az estén semmi sem sikerült orosházi szempontból, mely a negyedik tavaszi vereséget jelentette.

Körstner Vilmos, a Nyíradony vezetőedzője: Okosan játszott a csapatom, és fegyelmezetten védekezett. Végig mi uraltuk a mérkőzést, megérdemelten győztünk.

Papp László, az ONKC vezetőedzője: Mind sportemberi-, mind sportteljesítményben megbuktunk. Csupán percekre tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, ami szükséges lett volna a sikerhez. Érthetetlen, hogy három négy ember gyengébb teljesítménye, miért húzza magával a csapat többi részét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.