- hirdetés -

A tavasszal jól rajtoló Nyíradony látogat Orosházára szombat este. Hazai pályán nem lehet más az NB I/B-s női kézilabdázók számára, mint megkezdeni a pontok gyűjtését.

A következő ellenfél remekül kezdett a tavaszi fordulókban, hiszen rögtön az első fordulóban bravúros győzelmet szerezett a Kispest otthonában, majd két magabiztos sikert aratott a tabella hátsó felében tanyázó csapatok ellen. Előbb a Gyömrőt majd a Hódmezővásárhelyet is kétszámjegyű különbséggel múlták felül Körstner Vilmos tanítványai.

A leggólveszélyesebb játékosuk az apró termetű Kudor Kitti, aki az őszi mérkőzésen is megnehezítette a dolgunkat, akkor öt gólt szerzett a rutinos irányító. A télen egy újabb, tapasztalt játékossal erősítettek a nyírségiek Sopronyi Anett személyében. Az NB I-et megjárt balkezes lövő korábban már visszavonult a játéktól, most a Nyíradony hívószavára ismét sportcipőt húzott. Az első három találkozón 18-szor talált a kapuba.

Az OXXO Energy Orosházi NKC három vereség után lép pályára. Legutóbb Kispesten hagytak két pontot, ahol a védekezés jól működött, illetve a kapusteljesítményre sem lehetett panasz, a támadásokba viszont több hiba csúszott.

– A Kispest ellen támadójátékunk akadozott, amivel eddig nem volt gond. Ezen dolgoztunk a héten, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk. Hasonló védekezés és jobb támadójáték kell a hétvégén a tavaszi szezont jól kezdő Nyíradony ellen – fogalmazott Papp László, vezetőedző a klub honlapján.

A találkozó február 24-én 18 órakor kezdődik az Eötvös-csarnokban Lengyel Vivien és Sebestyén Fanni játékvezetése mellett. A felnőttek összecsapása előtt az ifjúsági csapat a Pénzügyőr ellen lép pályára 16 órától. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.